Pixabay

TEAN blij met achterban en opstelling gemeenteraad

"Het grote onderwerp de komende maanden is hoe de ontstane situatie rond het Alphense tennis wordt opgelost", zegt voorzitter van TEAN, Peter Chaudron. "SAT heeft een eigen voorstel gedaan. Daar zijn wij als TEAN voorstander van."

Tennisvereniging TEAN is blij met de opkomst van leden tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 september. "Daar kwam heel veel positieve energie uit", verklaarde voorzitter Chaudron de volgende dag. "Na afloop zijn we naar ons clubhuis gegaan en daar hebben we vragen beantwoord."

Uiteraard gingen de meeste vragen over het hoe en waarom, maar centraal staat de vraag of de door de wethouders Van Velzen en Schotanus gewenste verhuizing afgeblazen kan worden. "De leden willen graag voorkomen dat we moeten verhuizen naar het complex Nieuwe Sloot en zij willen ook graag meedenken over het proces."
Waarom TEAN niet wil verhuizen, is voor de voorzitter zo klaar als een klontje: "Tennisvereniging Nieuwe Sloot en TEAN hebben een hele duidelijke eigen identiteit. Die identiteit hangt vast aan waar men zich thuis voelt en dat heeft te maken met de locatie."

71 jaar bij Bospark
Het complex van TEAN ligt al 71 jaar naast het Bospark. De vereniging heeft ongeveer 900 leden en is financieel gezond. Ook de huur wordt jaarlijks moeiteloos overgemaakt. Het complex wordt gehuurd van Stichting Alphense Tennisparken dat failliet dreigt te gaan. SAT op haar beurt, huurt het complex van gemeente Alphen aan den Rijn. De gemeente is hier eigenaar, dat is bij het complex van Nieuwe Sloot niet zo.

Eigen voorstel
Chaudron heeft als voorzitter van TEAN evenals de voorzitter van Tennisvereniging Nieuwe Sloot zitting in het bestuur van SAT. "Het bestuur van SAT heeft een eigen voorstel gedaan, maar dat is afgewezen", vertelt Chaudron. "In dat voorstel wordt TEAN losgekoppeld van SAT en blijft gewoon op haar eigen complex. Tennisvereniging Nieuwe Sloot wordt ook zelfstandig en heeft dan een aantal banen op het complex Nieuwe Sloot in gebruik. Een aantal banen kan worden opgegeven en daarop kan woningbouw. Met die opbrengst kan tennis haar maatschappelijke waarde behouden."

Meedenken
De gemeenteraad wil met grote spoed met alle belanghebbenden in gesprek. TEAN heeft ondertussen een aantal werkgroepen ingesteld met de bedoeling om zoveel mogelijk mee te denken. In december moet er een definitief besluit vallen in de Alphense gemeenteraad om te voorkomen dat SAT failliet gaat. Dit zou de gemeente 3 à 4 miljoen euro kunnen kosten vanwege een gemeentegarantie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem.