Algemeen

Tegenstander minder voor de Boys

Alphense Boys krijgt zondag bezoek van Nuenen dat na afgelopen zondag op de zesde plaats stond in de Hoofdklasse B. De afgelopen dagen kwam daar echter verandering in. SVA Papendorp is namelijk uit de competitie genomen en alle tegen die club behaalde resultaten worden geschrapt.

Omdat de top-vijf allemaal van Papendorp won, heel ruim ook nog, raken Baronie, Gemert, Unitas, Groene Ster en Halsteren drie punten kwijt. En zo staat Nuenen, dat nog niet tegen Papendorp speelde, opeens gedeeld derde met slechts een punt achterstand op Gemert en Unitas. En zo speelt Alphense Boys plotseling opnieuw tegen een kampioenskandidaat. Alleen RKAVV verspeelde een punt aan Papendorp, dat afgelopen weekeinde niet kwam opdagen en aan de KNVB heeft laten weten ook aanstaande zondag geen team op de been te kunnen brengen.

Vorig seizoen speelde de club onder de naam Magreb’90 nog in de derde divisie. Een nieuw bestuur besloot het over een totaal andere boeg te gaan gooien en daar paste de oude naam niet meer bij.  Het bleek dus geen geslaagde poging. Alphense Boys kwam nog niet tegen de club uit.

De leukste ontmoeting is op papier zaterdag Aarlanderveen – Alphense Boys. Aarlanderveen hengelde uit de omtrek een groot aantal spelers binnen en won in deze competitie, klasse 4A, tot nu toe alle wedstrijden. Alphense Boys dacht met een nieuw te vormen zaterdagteam ook hoge ogen te kunnen gaan gooien, maar dat blijkt tot nu toe toch enigszins tegen te vallen. Met een zesde plaats en een achterstand van tien punten op de koploper moet vooralsnog genoegen worden genomen met een positie in de middenmoot.

Het gaat zaterdag in Aarlanderveen, met diverse ex-Alphense Boys-spelers uiteraard om de punten, maar het zal vooral een prestigestrijd worden. Geen van beide partijen wil van elkaar verliezen. Het zou zomaar een heel stevige pot voetbal kunnen worden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.