Omroep MAX

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Hotel de Goudfazant in Amsterdam diende als locatie in deze aflevering van Sterren op het Doek, uitgekozen door Boeijen. Vooraf gaf Boeijen aan niet zo snel te neigen naar hyperrealisme omdat hij dat meer vakmanschap vindt dan kunst. Maar dat bleek aan het eind anders te lopen. 

Het Rijksmuseum in Amsterdam vormde het decor voor de onthulling van de kunstwerken en was tevens het moment van de waarheid. Welk portret zou Boeijen kiezen? Het eerste portret dat presentator Özcan Akyol omdraaide was het portret gemaakt door Yvette. Vooral de ogen vielen hem op. "De ogen van mijn vader", was het eerste wat Boeijen zei. Nadat de andere portretten waren onthuld, kreeg Boeijen de tijd om één van de kunstwerken te kiezen. 

Uiteindelijk koos Boeijen de portrettekening van Yvette. De doorslaggevende factor? De ogen. In een bericht op Instagram laat Yvette na afloop van het programma duidelijk merken hoe blij en vereerd ze is dat Boeijen haar werk koos. "Gekozen! Wie had dat gedacht! Helemaal te gek!" De tekening die ze van Boeijen maakte deelt ze ook en is hieronder te bewonderen.

Benieuwd hoe de deelname van Yvette aan het programma tot stand is gekomen en hoe ze dit heeft ervaren? Dat lees je hier.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yvette Bavelaar (@yvettebavelaar.art)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Sport vandaag 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstakels ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Gemeente vandaag 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Cultuur vandaag 14:57

De grote Alphense roman van schrijver Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens brengt dit najaar een roman uit met de plek waar hij opgroeide als speelveld, Alphen aan den Rijn. Het boek genaamd Rigolettohof is een ode aan zijn familie én aan Alphen.