Marleen Stelling

Televisiemaakster Marleen Stelling brengt debuutroman uit

Televisiemaakster Marleen Stelling, dochter van Simon Stelling (Alphense-organist, pianist) brengt woensdag haar debuutroman Breuklijnen uit. Vijf jaar geleden ontstond er in Marleen een verlangen om een verhaal te vertellen over vrouwen die elkaar door generaties heen raken, slijpen en helen.

Het verhaal is geïnspireerd door gesprekken die Marleen vijf jaar geleden met haar moeder had. Het is echter geen autobiografisch verhaal. Haar moeder is dan ook een andere vrouw dan de moeder van hoofdpersoon Lies. Marleen heeft de vrijheid gehouden bij het schrijven van haar roman en heeft veel gefantaseerd, maar de thema's komen uit haar eigen leven.

Het boek gaat over de zoektocht naar identiteit, de draad oppakken, gevoelig verleden en rafelranden. “Ik heb me in het schrijfproces alle creatieve vrijheid veroorloofd en alles bij elkaar gefantaseerd, maar het is hoe dan ook een roman met thematiek dicht bij mijn hart geworden. Hoe bijzonder dat ik het heb afgerond, enkele dagen voordat ik zelf een vrouw op de wereld mocht zetten en een dochter kreeg.”

Marleen Stelling is bekend van onder andere De Nachtzoen, Lazarus, Zie je zondag! en Bid, bedank, bewonder.
Voor de lezers die meer willen weten over het verhaal achter de roman, organiseert Park Uitgevers op 10 mei een lancering.

Geïnteresseerd deze bij te wonen? Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar aanmelden@parkuitgevers.nl 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.