Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.

Dit jaar deden maar liefst dertien Alphense sportverenigingen mee: ARC, Alphia, Alphense Boys, ATTC, AAV ’36, DOS, Have Fun, Tempo, Tean, Zegerplas, Boks & Fit, Castellum en Les Pointeurs. Gedurende anderhalve week nam elke vereniging deel aan zes verschillende onderdelen, waarbij ze één avond vrij waren en niet hun eigen sport mochten beoefenen. Het evenement werd gezamenlijk afgesloten met een verrassingsonderdeel.

De onderdelen die dit jaar op het programma stonden waren zwemmen, beachvolleybal, darts, voetbal, petanque, tennis en de autopuzzelrit. Hoewel het vooral om gezelligheid en sportiviteit draait, werd er ook een ranglijst bijgehouden. Net als vorig jaar werd korfbalvereniging Tempo de uiteindelijke winnaar. De tweede plaats ging naar ARC, gevolgd door Alphia op de derde plaats.

Het afsluitende verrassingsonderdeel bestond dit jaar uit twee delen: eerst was er een midgetgolfwedstrijd, gevolgd door een quiz over de Sportontmoeting bij windsurfvereniging Zegerplas. Na snel rekenwerk wist de commissie Sportontmoeting de prijsuitreiking om 20:50 uur af te ronden, zodat iedereen om 21:00 uur gezamenlijk kon kijken naar de wedstrijd Nederland – Frankrijk.

Volgende editie

Het was wederom een geslaagde editie van dit mooie evenement in Alphen aan den Rijn. "We denken al na over de editie van 2025, met als doel meer verenigingen aan de start te krijgen, enkele nieuwe en terugkerende sporten op het programma te zetten en af te sluiten op zaterdagmiddag, waarna de deelnemers samen kunnen genieten van een barbecue", aldus de commissie van de Sportontmoeting. De datum is al bekend: 16 t/m 28 juni 2025. Zet dit alvast in de agenda! Na de zomervakantie zal de commissie, die nog op zoek is naar enige versterking, meer informatie geven.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.