Tempo/Klaverblad Verzekeringen verliest in laatste minuut

In een spannende wedstrijd trok Tempo/Klaverblad Verzekeringen net aan het korste eind. Ondanks uitstekende verdedigende druk, viel het kwartje de andere kant op. DVO/Accountor wint daarmee met 1 punt verschil.

Tempo/Klaverblad Verzekeringen begon uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd. Aan de ene kant stond het vak van Steenbeek, Steenbeek, Visscher en Schreuder uitstekend te verdedigen. Grote druk op het schot en alle afvallende ballen werden door Tempo/Klaverblad Verzekeringen overgenomen. Aan de andere kant was er veel aanvallende druk van Tom Steenbeek. Tempo/Klaverblad Verzekeringen kwam hierdoor op voorsprong hetgeen snel geneutraliseerd werd door Meerkerk die met scherp schoot voor DVO/Accountor. De rust werd opgezocht met een gelijke stand 8-8.

Het was echter diezelfde Meerkerk die zich blesseerde en vervolgens ook het veld moest verlaten. Hierdoor ging DVO/Accountor een zware tweede helft tegemoet. Hoewel de ploeg meer ervaring in huis heeft, was het Tempo dat bleef aanhaken en regelmatig op voorsprong kwam met fraaie doorlopers van van der Weijden en prima schoten van Schreuder. Grote druk op de rebound van DVO/Accountor waardoor er vele aanvalsmogelijkheden voor Tempo/Klaverblad Verzekeringen ontstaan.

Een gelijke stand met nog 5 minuten op de klok, de in grote getale meegereisde fans lieten nog steeds van zich horen. Martin Steenbeek maakt een belangrijke treffer en trok de stand wederom gelijk is. De laatste minuut gaat in en DVO/Accountor mag het als eerste proberen. Via een variant op een vrije bal maakt DVO/Accountor de 18-17. Tempo/Klaverblad Verzekeringen mag het nog eenmaal proberen en Sybren van Hall maakt zijn entree in the Cashback Korfballeague. Zijn schoten ketsen helaas uit de korf waarmee DVO/Accountor aan het langste einde trekt in deze uiterst spannende wedstrijd.

Zaterdag 14 december speelt Tempo/Klaverblad Verzekeringen tegen Blauw-Wit uit Amsterdam, 20:00 uur in de Limeshal.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 18:56

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Overige vandaag 13:29

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Overige vandaag 12:28

Windsurfvereniging WSV verboden voor honden

De Alphense Hondenbezitter waarschuwt voor het verboden gebied voor honden bij Zegersloot. Het gaat om het strandje bij de windsurfvereniging WSV Zegerplas.