Josh Walet

Tennisvereniging Nieuwe Sloot naar veld Alphense Boys

TV Nieuwe Sloot moet verhuizen, omdat op haar huidige velden woningen worden gebouwd. De nieuwe locatie is in sportpark De Bijlen. Daar zal de tennisvereniging op een van de velden van Alphense Boys acht tennisbanen plus vier padelbanen inrichten en een clubhuis neerzetten.

Veld 5 van voetbalclub Alphense Boys wordt omgebouwd naar een tennisaccommodatie voor TV Nieuwe Sloot. In ruil hiervoor krijgt Alphense Boys een kunstgrasveld met ledverlichting op natuurveld 3. Voor de squashvereniging, die ook van Nieuwe Sloot moet vertrekken, wordt nog gezocht naar een nieuwe locatie.

De tennisclub is tevreden met de acht tennis- en vier padelbanen en het nieuwe compacte clubhuis. Alphense Boys vindt dat de compensatie tekort schiet. En de squashvereniging wacht het allemaal af. Dat blijkt tijdens de raadscommissievergadering op donderdag 23 mei. Wethouder Gert-Jan Schotanus meldt dat er veel gesprekken zijn geweest en dat dit de uitkomst is. Ondanks een aantal kanttekeningen van verschillende politieke partijen blijft het hierbij.

TV Nieuwe Sloot

De voorzitter van de tennisvereniging, Willy Spanjer, spreekt in tijdens de vergadering. Zij meldt dat Nieuwe Sloot tevreden is met de uitkomst. "Wij vragen de raad om instemming met de plannen. Er is een goed plan gemaakt voor nu en voor de toekomst. We zijn vooral ook blij met het compacte clubhuis."

Wel vraagt Spanjer aandacht voor het verdwijnen van de indoorfaciliteiten als centrum Nieuwe Sloot wordt afgebroken. Als oplossing draagt zij aan om met alle Alphense tennisclubs om tafel te gaan zitten en te zoeken naar een mogelijkheid om ongeveer drie opblaashallen in de wintermaanden te plaatsen. De wethouder zegt toe dat de gemeente mede in gesprek zal gaan.

Alphense Boys

Het bestuur van Alphense Boys vindt het een goed plan, maar vindt tegelijkertijd dat het een eenzijdige oplossing is. Goed voor de tennisvereniging, maar te weinig compensatie voor de voetbalclub. De voetballers willen meer trainingscapaciteit en zij willen de vier lichtmasten van veld 5 hebben, het veld dat naar de tennisvereniging gaat.

Verschillende politieke partijen vragen van de wethouder om te bekijken of de lichtmasten verplaatst kunnen worden. De kosten hiervoor zijn netto € 21.000. Schotanus meldt dat de lichtmasten terugkomen in het totale beleid voor de buitensport, dan zal blijken naar welke club deze gaan. "De Alphense Boys krijgt nu een kunstgrasveld en drie keer ledverlichting. Deze uitruil gaat met gesloten beurzen. Dat is uit de gesprekken gekomen en dat is goed zo. Wellicht zijn meer trainingsmogelijkheden te vinden in gesprekken met de buurclubs."

Squashvereniging

De squashvereniging weet nog niet waar haar nieuwe locatie is, maar vraagt hier wel aandacht voor. Wethouder Schotanus zegt de raadscommissie toe dat er voor of direct na de zomer een plan is.

Financiën

De angel in de plannen is het geld. Hoewel de kosten voor de nieuwe tennislocatie grotendeels voor TV Nieuwe Sloot zijn, betaalt gemeente Alphen aan den Rijn wel het een en ander, onder meer een eenmalige bijdrage aan de tennisvereniging voor de verhuizing, en geeft daarnaast een grote garantstelling. "De tennisclub moet weg in verband met woningbouw op haar huidige locatie. De opbrengst daarvan speelt mee in de financiën", zegt Schotanus. "Wij nemen als gemeente echt geen onverantwoorde risico’s."

In principe betaalt de gemeente € 198.000 euro aan verplaatsen en bouwrijp maken van velden, € 715.000 voor een investeringskrediet en € 390.133 als incidentele bijdrage plus een garantstelling van € 600.000.

Hamerstuk

De gemeenteraad zal tijdens de raadsvergadering van 30 mei instemmen met het voorstel en een fors budget ter beschikking stellen inclusief gemeentegarantie op leningen. Het voorstel staat op de agenda als hamerstuk en er zal dus niet verder over worden gesproken.

Op de foto de huidige locatie van centrum Nieuwe Sloot waar woningen zullen worden gebouwd


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.