Ingezonden

Tennisvereniging Rijpwetering helpt rolstoeltennis Alphen aan den Rijn

Afgelopen zomer organiseerde Tennisclub Rijpwetering tijdens haar Vergulde Vos Tennistoernooi een loterij. De opbrengst was bedoeld voor het rolstoeltennis in Alphen aan den Rijn. 

Tennisvereniging Nieuwe Sloot is de enige rolstoeltennisvereniging in de regio en boekt daarmee dankzij veel inspanning ook grote successen. Onlangs won Diede de Groot de WK Masters zowel in het enkel- als in het damesdubbelspel en ontving Lizzy de Greef op diezelfde Wheelchair Masters de prestigieuze Junior of the Year Award. Robin Groenewoud speelt deze maand maar liefst twee Futuretoernooien in Turkije. Deze successen zijn bij de vereniging even belangrijk als het plezier dat alle ‘rollers’ in hun sport beleven.

Voor rolstoeltennissers, die zittend sneller last van kou, wind en regen hebben dan lopende tennissers, zijn indoor tennisbanen onontbeerlijk. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft echter alle indoorbanen van Nieuwe Sloot gevorderd ten behoeve van de GGD (testen en vaccineren corona) en de Veiligheidsregio (opvang vluchtelingen). De rollers moeten nu al voor het tweede winterseizoen uitwijken naar een sportcentrum buiten Alphen aan den Rijn. Dit brengt voor henzelf en voor de vereniging veel ongemak en extra kosten met zich mee. De donatie van € 472,50 werd onlangs overhandigd en in grote dank aanvaard.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:56

Wens komt uit voor ritmische gymnastiek Wilskracht

De mooie prestaties van de ritmische gymnasten van Wilskracht van het afgelopen seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven. Vele podiumplaatsen schreven de gymnasten op hun naam. Hierdoor is een lang gekoesterde wens van de afdeling ritmische gymnastiek van Wilskracht in vervulling gegaan.

Advertorial Evenementen vandaag 16:03

Zaterdag 17 december: Winterplein De Baronie

Het plein van Winkelcentrum de Baronie wordt op zaterdag 17 december omgebouwd tot winterplein. Met een ingepakt cadeautje in de hand en kerstliedjes op de achtergrond kun je de laatste kerstcadeautjes rustig shoppen bij de Baronie. Is je kerstcadeautje nog niet ingepakt, laat hem feestelijk inpakken door de inpakbus.

Overige vandaag 15:15

Geen verbod op gokreclames in Alphen aan den Rijn

In de buitenruimte wordt op meerdere plekken reclame gemaakt. GroenLinks vindt echter dat buitenreclame voor bijvoorbeeld schadelijke producten of diensten verboden moet worden. Zo ook reclame voor kansspelen.

Politie en handhaving vandaag 13:38

Politie adviseert: maak je fietslicht in orde

Vanaf zondag 30 oktober is de wintertijd weer aangebroken. Wat betekent dat het s ’avonds sneller donker wordt. Daarom adviseert de politie je fietslicht in orde te maken.