Josh Walet

Terrassen mogen deze zomer langer open, horecaondernemers zijn onwijs blij

In de maanden juli, augustus en september mogen Alphense horecaondernemers hun terrassen langer open houden. Dit betekent dat de terrassen tot 00:30 uur open mogen. Het was al langer een wens van diverse horecagelegenheden, veel van hen zijn dan ook erg blij met de pilot. 

Horecagelegenheden aan de Hoge Zijde mogen openblijven tot 00:30 uur. Buiten dit aangewezen gebied mogen de terrassen openblijven tot 23:00 uur. Dit aangewezen gebied is destijds tot stand gekomen vanwege het voornamelijk dominerende horeca karakter in dit gebied. Naar aanleiding van een motie van GroenLinks en Nieuw Elan is nu besloten om een pilot te draaien in de hele gemeente wat betreft ruimere openingstijden.

De eigenaar van Wet ’n Wild, Maggie Blue en ’s Molenaarsbrug, Martin Kalkhoven, vertelt dat zij deze kans vooral pakken voor Maggie Blue. ‘’Vorig jaar hebben we de verruimde openingstijden al bij de gemeente aangevraagd. Dit in het oogpunt dat Grandcafé De Zaak wel tot 00:30 uur mocht openblijven, en wij niet.’’ Kalkhoven heeft toen bij de gemeente gevraagd of hij zijn vergunning mocht aanpassen, dat was vorig jaar niet het geval. Maar nu kunnen zij toch meedoen met deze pilot. ‘’En daar zij we alleen maar blij om.’’

Wel zitten er kanttekeningen aan de pilot, laat Kalkhoven weten. ‘’We zitten natuurlijk midden in het centrum en we hebben weer bewoners om ons heen waar we rekening mee moeten houden. Je weet niet hoe zij reageren.’’ De gemeente geeft aan dat horecaondernemers omwonenden zelf moeten informeren hierover. Ook dienen de horecagelegenheden klachten te registreren en mee te werken aan de evaluatie.

Sylvia de Rijke, van De Beren Alphen aan den Rijn, vertelt vol enthousiasme dat De Beren zich zeker zal aanmelden voor de pilot. ‘’Als je ziet hoe blij mensen zijn om weer op het terras te kunnen zitten, daar worden wij ook blij van.’’ Sylvia legt uit dat door de langere openingstijden er meer mogelijkheden zijn. ‘’Er zijn nu natuurlijk maar een bepaald aantal plekken, en als we dan langer open mogen kunnen we ook meer mensen ontvangen voor bijvoorbeeld een lekkere cocktail. Die zijn op dit moment namelijk al niet aan te slepen’’, lacht ze.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winacties tien jaar Alphens vandaag 09:53

WINNEN: een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje

Alphens.nl bestaat deze week 10 jaar en daarom pakken we uit met toffe winacties. Dit keer mogen wij een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje weggeven. Dat wordt ongetwijfeld genieten!

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Politie gisteren 17:02

Man is rijbewijs kwijt nadat hij met slok te veel op ging rijden

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft een Alphense bestuurder wel heel diep in het glaasje gekeken. De 20-jarige man blies als beginnend bestuurder maar liefst 560 UG/L. Dat is meer dan zes keer zoveel als de toegestane hoeveelheid.