Museumpark Archeon
Advertorial Evenementen

Terug in de tijd: beleef de middeleeuwen in Museumpark Archeon

Wil jij zien hoe het eraan toe ging in het jaar 1350? Bezoek Museumpark Archeon tijdens de middeleeuwse weken! Het is namelijk feest in het stadje Gravendam: vermaak, middeleeuwse activiteiten, een kampement en middeleeuwse gezelligheid.

Beleef hoe de ambachten van toen tot leven komen. Breng een bezoek aan de middeleeuwse stad waar de bakker, schoenmaker en mandenmaker hun waar aanbieden en demonstraties geven. In het huis van de pottenkoopman worden regelmatig mooie verhalen verteld. Ook staat de Chirurgijn klaar met speciale verhalen en heeft hij voor iedere kwaal een oplossing. Geniet van de muziek en het straattheater en speel oude spelletjes op de dam. Doe ook mee aan oud-Hollandse spellen zoals Sottenbollen en probeer het Vikingspel.

Breng een bezoek aan het middeleeuws minderbroeder klooster en bekijk de bijzondere planten in de Kloostertuin. Iedereen kan meedoen aan de speurtocht ‘Speuren naar geuren’. In Dorestad, de boerderij uit de Karolingische periode, leer je hoe je met Runentekens je eigen naam kunt schrijven en hier ligt een echt Vikingschip.

Word een ridder!

Word een ridder en leer zwaardvechten, boogschieten en meer. Wanneer je alle activiteiten hebt uitgevoerd word je tot ridder geslagen en ontvang je een riddercertificaat.

De middeleeuwse weken in Museumpark Archeon duren nog tot en met 29 juli.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 16:29

Alphense Rietveldsluis weer open vanwege einde droogte

Afgelopen zomer was het heel droog in Nederland, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit zorgde voor watertekort waardoor er enkele maatregelen genomen werden door het Hoogheemraadschap van Rijnland. De laatste maatregelen worden nu opgeheven.

Verkeer en vervoer vandaag 15:42

Inchecken met je betaalpas? Bij Arriva kan dat sinds kort in Alphen aan den Rijn

Reizen in de bussen van Arriva in Alphen aan den Rijn is nu nog makkelijker. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf 5 oktober ook in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. In steeds meer provincies en regio’s is deze nieuwe betaalvorm in het OV beschikbaar.

Advertorial Handel en dienstverlening vandaag 14:59

Martens Riool Onderhoud is er √°ltijd voor jou

We hebben het allemaal wel eens gehad. Je komt thuis en je ontdekt dat je WC verstopt zit of dat er ineens kleine, hartvormige, zwarte vliegjes in je gang zitten. Wie kan je bellen om te helpen? Martens Riool en Onderhoud.

Kinderen vandaag 14:09

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! is begonnen

Van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek staat als altijd het kinderboek centraal. Door het hele land, en dus ook in Alphen aan den Rijn, worden activiteiten georganiseerd. Op scholen, bij bibliotheken, en in boekhandels.