Algemeen

Terug naar de jaren 80

Afgelopen week reed ik over de Westkanaalweg langs de gifbelt Coupépolder. Opvallend oranje-rood was de bermsloot gekleurd. Het bleek dat de golfclub de drainage aan het doorspoelen was. Volgens de aanwezige werkers betrof het hier louter roest.

Van deze gebeurtenis is melding gemaakt bij de politie die ter plaatste is geweest. De politie kwam zelf ook tot de conclusie dat de kleur niet erg roestig was. De politie heeft het Hoogheemraadschap ingeschakeld die monsters heeft genomen.

Ik besloot twee dagen daarop met de camera nog eens te gaan kijken. Inmiddels was het meeste oranje weg, hoewel de rare kleur nog wel zichtbaar was. Maar uit de drainagepijp kwam nu wit schuim.

De foto die ik ervan maakte riep een déjà vu op. En inderdaad. Thuisgekomen bleek dat ik zo'n zelfde wit-schuimende foto in de jaren tachtig had gemaakt.

Ondanks de miljoenen die uitgegeven zijn om het geheel te verbloemen, is er niet zoveel veranderd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.