InTeylingen

Testen zonder coronaklachten vanaf 1 december mogelijk

Vanaf 1 december 2020 is testen op corona zonder klachten ook mogelijk. Voor iedereen van wie uit bron- en contactonderzoek of de CoronaMelder-app is gebleken dat zij in contact zijn geweest met iemand die positief is getest op corona, is het mogelijk zich te laten testen bij een testpunt in de buurt. Ook als ze geen klachten hebben.

Het is belangrijk om dit op de vijfde dag na het laatste risicovolle contact met de besmette persoon te doen. Dit omdat het virus op de vijfde dag het beste aan te tonen is. Indien de uitslag negatief is, hoef je de quarantaineperiode van tien dagen ook niet af te maken. Wel moet je alert blijven op klachten. Als je toch klachten krijgt, wordt dringend geadviseerd je opnieuw te laten testen.

Drie soorten testen

Op dit moment worden er drie soorten testen ingezet bij de overheid. De PCR-test, de LAMP PCR-sneltest en de antigeen sneltest. De eerste twee worden gebruikt om het coronavirus te testen bij mensen zonder klachten. Deze zijn namelijk het meest gevoelig. Welke test je krijgt, hangt af van jouw situatie en van de beschikbaarheid op de locatie in jouw buurt. Je kunt hier niet zelf voor kiezen.

Om ervoor te zorgen dat iemand zonder klachten van een passende test wordt voorzien, wordt er een apart telefoonnummer aangemaakt voor mensen die naar voren komen uit bron- en contactonderzoek en de CoronaMelder-app.

De Rijksoverheid benadrukt nog eens hoe belangrijk het is om je te houden aan de coronamaatregelen. “Grootschalig en frequent testen van de Nederlanders, in combinatie met bron- en contactonderzoek, draagt bij aan het open houden van de samenleving en het zicht houden op het virus. Maar geen enkele test, hoe frequent ook afgenomen, verslaat in zijn eentje het virus. Het gedrag van mensen is en blijft de cruciale factor. Daarom blijft naleving van de basismaatregelen de belangrijkste manier om verspreiding van het virus te voorkomen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!