Coronel Dakar

The Beast geeft geen krimp in listige eerste etappe

In de eerste etappe van de Dakar 2021 was het meteen raak. Overal zagen Tim en Tom Coronel auto’s met schade, lekke banden en andere miserie. Zelf tokkelden de broers er rustig tussendoor. Geen fouten, geen toestanden, en ook The Beast gaf geen krimp in de listige etappe van Djedda naar Bisha.

Door rustig door te rijden en uit de problemen te blijven kwamen Tim en Tom aan de finish van de 277 km lange proef met de 39e tijd, op 45 minuten van etappewinnaar Carlos Sainz. Dat had iets beter gekund, maar ook vele malen slechter. “Ik ben twee keer uit de auto geweest om te filmen”, vertelde Tom. “Zo hebben we even bij Erik van Loon gestaan, die serieus veel schade had opgelopen door op een steen te rijden.”

De ellende van anderen was een waarschuwing voor de heren Coronel. “We moesten er even inkomen, maar dat was misschien maar gelukkig ook”, zei Alphenaar Tim. “Er zaten veel auto’s in de problemen. Met die wetenschap hebben we bijvoorbeeld niet geprobeerd een paar auto’s voor ons in te halen, hoewel ze ons een beetje ophielden. We hebben het redelijk rustig aan gedaan en pas op het einde heb ik The Beast aangetrapt.”

Dat risico durfden ze toen wel te nemen, aldus Tom. “De temperaturen bleven goed, we hebben geen lekke band gehad, niet verkeerd gereden, niks. Dan kan het tempo wel wat omhoog, met de haven in zicht. Zo’n eerste dag geeft vertrouwen. We zijn klaar om aan te vallen. We kruipen gewoon naar voren, let maar op.”

Tekst loopt door onder de foto

Dakar Rally 2021 Stage 1 Tim en Tom Coronel.jpg

Proloog Dakar Rally

Op zaterdag 2 januari was de proloog van de Dakar Rally. Voor de tweeling een prettig voorproefje om het ritme te vinden. Zij begonnen rustig aan het rondje in de buurt van Djedda. “Iets te rustig misschien”, meende Tom achteraf. Ze hadden 7 minuten en 14 seconden nodig voor de 11 kilometer. “We hebben absoluut niet zitten trappen”, vervolgt Tom. “In zo’n proloog kun je alleen maar verliezen. Twintig seconden harder rijden, levert niets op. We hebben goed de temperaturen in de gaten gehouden, maar alles voelde goed aan.”

Een beetje voorzichtig doen was noodzakelijk, stelde Tim. “Op de boot of in de haven is er iets gebeurd met de achterkant van de auto. De remmen zaten vast en er was geen remdruk. Dat hebben we allemaal kunnen fiksen, maar het was toch een beetje spannend. Alles was onder controle, er zijn geen gekke dingen gebeurd. Ik ben heel blij dat de Dakar nu van start is en dat we dit mogen doen in deze tijden. We hebben echt lekker gereden.”

De 43e editie van de Dakar Rally vindt plaats van 3 tot en met 15 januari 2021. RTL 7 doet tot en met zaterdag 16 januari dagelijks om 22:30 uur verslag van Dakar 2021. Tim en Tom doen mee met de #Beast347 4.0. Voor Tim is het zijn 13e Dakar.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.