PR thewinston.nl

The Winston kan worden gebouwd

Het nieuwbouwproject The Winston kan worden gebouwd. Dit ondanks twijfels van de Alphense politieke partijen over de locatie direct aansluitend aan bedrijventerrein Heimanswetering.

De Alphense gemeenteraad zal in haar komende vergadering geen bedenkingen afgeven voor de omgevingsvergunning voor het bouwen van 71 woningen in The Winston. Dat is de uitkomst van de bespreking op donderdag 16 mei tijdens een raadscommissievergadering. Toch hebben veel partijen wel een benauwd gevoel bij de locatie. Enerzijds omdat het om een smalle strook grond gaat tussen bedrijventerrein Heimanswetering en Burgemeester Bruins Slotsingel. Anderzijds is er een geluidsoverlast veroorzakend bedrijf vlakbij het woningbouwproject.

De smalle strook grond is op zichzelf een uitdaging voor projectontwikkelaar Niersman B.V., maar nieuwe bewoners kunnen direct zien dat er weinig ruimte is voor de woningen als zij zelf op de locatie gaan kijken. "De omgeving is iets minder idyllisch dan het plaatje", zegt raadslid Maurice Piëtte (VVD) droog. Over de hele linie is het een mooi voorbeeld van binnenstedelijk bouwen, aldus de leden van de raadscommissie.

De nabijheid van het bedrijventerrein roept meer vragen op. Sloopbedrijf Kjeld B.V. zit vlakbij de bouwlocatie van The Winston en zal onherroepelijk geluidsoverlast veroorzaken. Wethouder Gerard van As meldt dat daarom geluidswerende maatregelen aan de gevels van de woningen worden genomen, zoals dichte balkons. Ook zijn er gesprekken over een verhuizing van Kjeld. Het bedrijf wil zelf graag naar een nieuwe locatie.

In The Winston komen achttien woningen in de sociale categorie, tien in het middensegment en de overige woningen zijn duurder. De verkoop van de 43 koopappartementen start 24 mei.

Illustratie artist impression thewinston.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.