Alphens EV

Theater Castellum gaat volgende zomer op de schop

Theater Castellum is van juni tot en met oktober 2020 gesloten. Er is dan een grote verbouwing van onder meer de entree, kassa, garderobe, trappenhuizen en foyers. Ook wordt de horecakeuken verplaatst.

Hoewel er plannen genoeg waren, zal de functie van het theater niet veranderen. Het blijft gewoon een groot theater met bioscoop. Wel zal Studio Alphen haar intrek in het gebouw nemen. Het idee van Huis van de Stad, dus het gebouw als superbuurthuis is niet haalbaar.

De verbouwing gaat 2,6 miljoen euro kosten. "Dat is een investering die zichzelf zeker terugverdient", meldt wethouder Leo Maat, die onlangs het theater aan de portefeuille cultuur heeft kunnen toevoegen. "Dat is ook zo als we als gemeente eventueel besluiten om het gebouw te verkopen aan een exploitant."

Het idee om een Poppodium onder te brengen in de kleine zaal is nog niet van de baan. Hier wordt onderzoek naar gedaan. Technisch gezien is het haalbaar, maar er zijn wel uitdagingen op het gebied van onder meer warmtemanagement en licht.

De Alphense gemeenteraad krijgt eind september een rondleiding in het gebouw met uitleg over de nieuwe plannen. Op 17 oktober besluit de raad of zij akkoord gaat. Wethouder Maat denkt dat het onverstandig is om de verbouwing niet ter hand te nemen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 10:20

Jan Zeeman: Koopman met een hoofdletter K

Op woensdag 3 juni kwam de familie met het verdrietige nieuws dat Alphenaar Jan Zeeman, oprichter van Zeeman, op 78-jarige leeftijd is overleden. Alphen had een speciaal plekje in zijn hart: zijn kinderen zijn hier opgegroeid en de eerste vestiging van Zeeman opende hier in 1967. Maar bovenal was hij een koopman in hart en nieren, voor wie zijn familie alles was.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:12

Hoe ziet een bezoek aan Archeon of Avifauna eruit? Nou, zo!

Archeon en Avifauna, de grootste trekpleisters van Alphen, zijn weer geopend voor bezoekers. Maar wel met aangepaste maatregelen. “Beide parken hebben afgelopen weken kei-hard gewerkt aan maatregelen waardoor ze weer veilig open kunnen. De bezoekers zijn weer welkom,“ zegt wethouder Kees van Velzen.

Advertorial Overige gisteren 20:01

Kinderalimentatie – hoe gaat het in zijn werk?

Scheiden brengt financiële onzekerheid met zich mee. Kun je straks na de scheiding nog wel alles betalen? Heb je recht op kinderalimentatie en/of partneralimentatie? Vragen en zorgen rondom de kinderalimentatie spelen vaak een grote rol als de beslissing is genomen om te gaan scheiden. Zo ook bij mensen die Roosmarijn Groenendijk laatst aan tafel had.

Coronavirus in Alphen gisteren 19:29

Toerisme in eigen land en binnen Europa wordt mogelijk vanaf 15 juni

Basisscholen mogen vanaf 8 juni weer volledig open. Maar dat was niet de belangrijkste mededeling die premier Rutte op woensdagavond te melden had tijdens de persconferentie. Dat was het nieuws dat we deze zomer weer op vakantie kunnen. Maar: ga wel 'wijs op reis'. 

Overige gisteren 17:18

Eigenaresse van ring uit 1928 gevonden

Het was een bijzondere vondst, de ring uit 1928 die op dinsdag 2 juni bij de politie werd binnengebracht. Dankzij een eerlijke vinder heeft de politie nu de ring kunnen overhandigen aan de rechtmatige eigenaresse.

Algemeen gisteren 16:28

Oproep: laat afval niet op straat slingeren

We kunnen en mogen steeds meer de straat op nu de maatregelen stapsgewijs worden versoepeld. Dit nodigt uit om samen te komen, zeker als het buiten lekker weer is. Maar dit brengt ook meer zwerfafval met zich mee, wat kan zorgen voor levensbedreigende situaties bij dieren.