Alphens EV

Theater Castellum gaat volgende zomer op de schop

Theater Castellum is van juni tot en met oktober 2020 gesloten. Er is dan een grote verbouwing van onder meer de entree, kassa, garderobe, trappenhuizen en foyers. Ook wordt de horecakeuken verplaatst.

Hoewel er plannen genoeg waren, zal de functie van het theater niet veranderen. Het blijft gewoon een groot theater met bioscoop. Wel zal Studio Alphen haar intrek in het gebouw nemen. Het idee van Huis van de Stad, dus het gebouw als superbuurthuis is niet haalbaar.

De verbouwing gaat 2,6 miljoen euro kosten. "Dat is een investering die zichzelf zeker terugverdient", meldt wethouder Leo Maat, die onlangs het theater aan de portefeuille cultuur heeft kunnen toevoegen. "Dat is ook zo als we als gemeente eventueel besluiten om het gebouw te verkopen aan een exploitant."

Het idee om een Poppodium onder te brengen in de kleine zaal is nog niet van de baan. Hier wordt onderzoek naar gedaan. Technisch gezien is het haalbaar, maar er zijn wel uitdagingen op het gebied van onder meer warmtemanagement en licht.

De Alphense gemeenteraad krijgt eind september een rondleiding in het gebouw met uitleg over de nieuwe plannen. Op 17 oktober besluit de raad of zij akkoord gaat. Wethouder Maat denkt dat het onverstandig is om de verbouwing niet ter hand te nemen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:22

Een muzikaal feest met Piano en Pils bij Maggie Blue

Reserveer maar alvast een plekje in je agenda, want Piano en Pils is terug van weggeweest bij Maggie Blue! Elke maand zal het spetterende duo zorgen voor een feestelijke zaterdagavond.  

Overige gisteren 17:11

Alphenaar vrijgelaten na vechtpartij

Op zondagochtend 13 oktober vond er een vechtpartij plaats in de Julianastraat in Alphen. De politie heeft de verdachte, een 36-jarige Alphenaar, vrijgelaten.  

Horeca gisteren 16:18

Restaurantweek: ZoetWater

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer ZoetWater in Nieuwkoop. 

Advertorial Winkels gisteren 13:26

Dessous Lingerie

Op zoek naar lingerie, bad-, nacht- of beenmode? Je bent voor deze – en andere – artikelen aan het juiste adres bij Dessous Lingerie. Kom je in oktober langs? Dan kun je profiteren van de kortingsactie!