Advertorial Cultuur

Theater Castellum programmeert Poolse filmhit Kler

'Kler', de nieuwste film van Wojciech Smarzowski, sloeg in Polen in als een bom. Alleen al tijdens het premièreweekend trok de film een recordaantal van 935.000 bezoekers en is hard op weg de best bekeken Poolse film ooit te worden. Het is bovendien een film die buiten de bioscoop veel stof doet opwaaien.

Het onderwerp van de film van Wojciech Smarzowski is het gedrag van de clerus. Gegeven de rol van de katholieke kerk in Polen op voorhand een controversieel onderwerp.

Om de Poolse inwoners van Alphen aan den Rijn een kans te geven om de film snel te zien heeft Castellum contact opgenomen met de distributeur. Ruim voor de Nederlandse première is de film - met Engelse ondertitels- zondag 21 oktober om 15.30 uur te zien. Kaarten zijn vanaf heden te reserveren via www.theatercastellum.nl

Polski fimhit w Castellum
Wojtek Smarzowski, twórca wielokrotnie nagradzanych dzieł: 'Wołyń', 'Pod Mocnym Aniołem', 'Drogówka', 'Róża', 'Dom zły' i 'Wesele', wraca z nowym filmem. 'Kler' to obraz kościoła katolickiego jako instytucji oglądanej 'od strony zakrystii', rzucający światło na tematy niewygodne, trudne, często przemilczane, ale też poruszające. Wszystko to ukazane zostało przez pryzmat losów trójki duchownych, których wzloty i upadki udowadniają, że księżom, podobnie jak społeczności wiernych, nic co ludzkie nie jest specjalnie obce.

W rolach głównych popis wielkiego aktorstwa dają Arkadiusz Jakubik, Robert Więckiewicz, Jacek Braciak oraz – po raz pierwszy u Smarzowskiego – Janusz Gajos. W doskonałej, pełnej gwiazd obsadzie znaleźli się także m.in.: Joanna Kulig, Katarzyna Herman, Rafał Mohr, Robert Wabich, Henryk Talar i Izabela Kuna. 'Kler' został nominowany do Złotych Lwów 43.

Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni. Na długo przed holenderską premierą film - z angielskimi napisami - zostanie pokazany w niedzielę 21 października o godz. 15.30. Bilety można teraz rezerwować za pośrednictwem www.theatercastellum.nl.


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 10:58

Gek op wijn? Kom werken bij La Bodega '87!

Dé wijnspeciaalzaak en wijnbar van Alphen aan den Rijn, La Bodega ’87, is op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij niet alleen een wijnliefhebber maar ook een (aankomend) kenner? Dan is Dennis misschien wel op zoek naar jou! La Bodega ’87 zoekt een allround medewerker die zich thuis voelt in een kleine organisatie.

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Sport gisteren 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstacles ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Gemeente gisteren 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Cultuur gisteren 14:57

De grote Alphense roman van schrijver Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens brengt dit najaar een roman uit met de plek waar hij opgroeide als speelveld, Alphen aan den Rijn. Het boek genaamd Rigolettohof is een ode aan zijn familie én aan Alphen.