Alphens EV

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Het voortbestaan van de theaterfunctie staat niet ter discussie. De overgrote meerderheid van de politieke partijen in Alphen aan den Rijn wil een goede theaterfunctie in de stad voor de gemeente houden. Of dit in het gebouw aan het Rijnplein moet, staat nu wel ter discussie.

Naast het voorstel van wethouder Erik van Zuylen om met 3,6 miljoen euro het gebouw goed op te leveren, ligt er nu op initiatief van Nieuw Elan een voorstel om te onderzoeken of een theaterfunctie ook op een andere locatie kan. Het is dan de bedoeling om een gebouw neer te zetten met een theaterfunctie, geschikt voor evenementen, met een popconcertzaal, en te gebruiken voor sport en andere activiteiten.

Het is nu aan het college van burgemeester en wethouders om op korte termijn te zorgen voor een onderzoek naar het voorstel van Nieuw Elan, dat zegt de kaders samen met de andere politieke partijen te willen leveren. Het is de bedoeling dat gebruik gemaakt wordt van allerlei onderzoeken die in het verleden al zijn gedaan, eventueel aangevuld met nieuwe gegevens. Het onderzoek moet in principe in januari beschikbaar zijn, maar er zijn grote twijfels aan deze termijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd onmiddellijk met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.