Parkvilla
Advertorial Kunst en Cultuur

Theatervoorstelling, dialoog en film met en door TBS-patiënten

Op 24 mei om 19:30 uur start in Parkvilla Theater in de TBS. Een theatervoorstelling met muziek, persoonlijke verhalen, humor, prangende vragen en interactieve dialoog met het publiek.

De avond begint met theaterscenes gespeeld door tbs-patiënten, medewerkers en buurtbewoners. Aansluitend is er een dialoog met de zaal: een ontmoeting tussen mensen en hun verhalen. Na de pauze is de film Echo van Ingrid Kamerling te zien.

In de theatervoorstelling staat het thema ‘Ontmoeting & keuzes maken’ centraal. De avond gaat onder andere in op vragen als ‘is kiezen altijd een kans’, ‘hoeveel overwegingen maak je op een dag’ en ‘welke keuze heeft een ander voor jou gemaakt’? Cindy van der Hoorn, coördinator filmhuis: “In het nagesprek proberen we je wakker te schudden, aan het denken te zetten, vragen op te roepen en tot inzichten te komen, zodat je weer op een andere manier naar de mens kijkt.”

In Echo, gemaakt door prijswinnend regisseur Ingrid Kamerling, worden niet alleen de patiënten uit een tbs-kliniek op de gevoelige plaat vastgelegd. Ook medewerkers doen een boekje open over hun gevoelens en onzekerheden. Met veel extreme close-ups geeft deze film een unieke inkijk in het leven van tbs’ers én hun behandelaars.

Van der Hoorn: “Parkvilla wil actief en zichtbaar bijdragen aan het culturele klimaat in Alphen en wij zoeken altijd samenwerking met andere culturele en maatschappelijke organisaties. Dat ons theater en filmhuis zich onder één dak bevinden biedt mogelijkheden tot interessante kruisbestuiving. Deze voorstelling is daarvan een mooi voorbeeld.”

Poster TBS ON TOUR parkvilla.jpg


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.