Parkvilla
Advertorial Kunst en Cultuur

Theatervoorstelling, dialoog en film met en door TBS-patiënten

Op 24 mei om 19:30 uur start in Parkvilla Theater in de TBS. Een theatervoorstelling met muziek, persoonlijke verhalen, humor, prangende vragen en interactieve dialoog met het publiek.

De avond begint met theaterscenes gespeeld door tbs-patiënten, medewerkers en buurtbewoners. Aansluitend is er een dialoog met de zaal: een ontmoeting tussen mensen en hun verhalen. Na de pauze is de film Echo van Ingrid Kamerling te zien.

In de theatervoorstelling staat het thema ‘Ontmoeting & keuzes maken’ centraal. De avond gaat onder andere in op vragen als ‘is kiezen altijd een kans’, ‘hoeveel overwegingen maak je op een dag’ en ‘welke keuze heeft een ander voor jou gemaakt’? Cindy van der Hoorn, coördinator filmhuis: “In het nagesprek proberen we je wakker te schudden, aan het denken te zetten, vragen op te roepen en tot inzichten te komen, zodat je weer op een andere manier naar de mens kijkt.”

In Echo, gemaakt door prijswinnend regisseur Ingrid Kamerling, worden niet alleen de patiënten uit een tbs-kliniek op de gevoelige plaat vastgelegd. Ook medewerkers doen een boekje open over hun gevoelens en onzekerheden. Met veel extreme close-ups geeft deze film een unieke inkijk in het leven van tbs’ers én hun behandelaars.

Van der Hoorn: “Parkvilla wil actief en zichtbaar bijdragen aan het culturele klimaat in Alphen en wij zoeken altijd samenwerking met andere culturele en maatschappelijke organisaties. Dat ons theater en filmhuis zich onder één dak bevinden biedt mogelijkheden tot interessante kruisbestuiving. Deze voorstelling is daarvan een mooi voorbeeld.”

Poster TBS ON TOUR parkvilla.jpg


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.