Parkvilla
Advertorial Theater

Theatervoorstelling 'Ik zeg toch sorry'

Op 25 november is er bij Parkvilla de theatervoorstelling 'Ik zeg toch sorry' door Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin. Een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit over een periode waarin de rollen schrijnend zijn verdeeld. Een rolverdeling die tot op de dag van vandaag voelbaar is. In deze voorstelling komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Spannende en schurende confrontaties, soms bitter, soms geestig.

Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt in deze voorstelling duidelijk. Wat betekent het om anno 2023 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt? De voorstelling ging in 2022 in première en was volgens pers én publiek een ‘must see’.

"Het programmeren van deze voorstelling past binnen ons streven om inhoudelijk vorm te geven aan belangrijke thema’s als diversiteit en inclusie", vertelt Agnes van den Ham van Parkvilla. "Vanuit deze doelstelling staan er later dit theaterseizoen nog twee voorstellingen geprogrammeerd die hier binnen vallen: Een stel mannenpinguïns op 12 januari over een persoonlijke zoektocht van een queer vrouw met een kinderwens en Bink van Vollenhoven op 19 januari, over hoe het voelt om non-binair te zijn."

Voorafgaand de voorstelling van ‘Ik zeg toch sorry’ is er een optioneel theaterbuffet, bestaande uit Surinaamse gerechten.

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl


Meer nieuws

Theater vandaag 17:07

Crowdfundingscampagne voor nieuwe stoelen filmhuis

De bioscoopstoelen bij Parkvilla zijn aan vervanging toe en dat vergt een behoorlijke investering. "Elke dag opent ons filmhuis haar deuren. Je kunt dus zeggen dat de inrichting intensief wordt gebruikt", vertelt Cindy van der Hoorn, coördinator filmhuis.  

Sport vandaag 16:16

Oud-trainer Alphense Boys Remco Tuinenburg (51) nieuwe hoofdtrainer van ARC

Remco Tuinenburg wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van ARC. Daarmee volgt hij Mark Evers op, die onlangs aankondigde aan zijn laatste seizoen bij de club bezig te zijn. Met Tuinenburg haalt de Alphense Racing Club een man van de club in huis: hij was in eerdere perioden al (jeugd)speler, jeugdtrainer en trainer van diverse selecties bij de Alphense Racing.

Maatschappelijk vandaag 15:24

Kerstpakkettenactie: 350 kerstpakketten naar Alphenaren die dat nodig hebben

Ook dit jaar wordt door het Diaconaal Platform Alphen de Kerstpakkettenactie georganiseerd om plaatsgenoten die een steuntje in de rug verdienen een kerstpakket te bezorgen. Er worden 350 kerstpakketten uitgedeeld aan Alphenaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.