Pexels

Themabijeenkomst over Lymfoedeem na borstkanker bij SamenhuiS

De maand oktober staat in het teken van aandacht voor borstkanker. Wereldwijd staat de hele maand oktober in teken van aandacht voor borstkanker. Ook in Alphen aan den Rijn wordt er aandacht besteed aan dit belangrijke onderwerp. SamenhuiS Alphen aan den Rijn heeft een gratis themabijeenkomst georganiseerd over Lymfoedeem na borstkanker.  

Op donderdag 26 oktober, vanaf 10:30 uur, organiseert SamenhuiS Alphen aan den Rijn voor iedereen die kanker heeft (gehad) en hun naasten een gratis bijeenkomst over lymfoedeem na borstkanker. 25 procent van alle vrouwen na behandeling tegen borstkanker krijgt te maken met deze aandoening. Tijdens de bijeenkomst vertellen ervaringsdeskundigen van Stichting Bratelle over de zoektocht naar geschikte lingerie, nadat vrouwen na hun behandeling voor borstkanker lymfoedeem overhielden. Zij hebben de Bratelle ontwikkeld, die verlichting biedt aan vrouwen met oedeem na borstkanker. Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers de Bratelle zien, voelen en passen.

SamenhuiS Alphen aan den Rijn

SamenhuiS Alphen is een ontmoetingsplaats voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Iedereen kan hier binnenlopen voor een praatje of een luisterend oor. Het is een plek waar mensen samen kunnen komen om hun ervaring te delen. SamenhuiS ondersteunt tijdens de moeilijke periode.

Wil jij je graag aanmelden voor deze bijeenkomst? Er zijn nog plekken vrij. Neem contact op voor aanmelding, vragen en/of informatie met Anneke Geitenbeek van Stichting Bratelle op 06 58853261.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.