Thorbeckeplein aangemeld voor de Neprom-prijs

De stadsontwikkeling rond het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn is aangemeld voor de Neprom-prijs 2019. Deze prestigieuze prijs gaat naar een bijzondere locatieontwikkeling met een bijzondere samenwerking tussen overheid en marktpartijen.

Dat wethouder Gerard van As trots is op hoe het Stadshart Lage Zijde er rond het Thorbeckeplein is geworden, staat buiten kijf. Van As heeft zijn nek uitgestoken voor een ander concept dan 'meer meters winkelruimte'. Inmiddels is de omgeving Thorbeckeplein klaar. Er zijn veel woningen gerealiseerd, van sociale huurappartementen tot royale herenhuizen. Er is in dit gebied veel horeca gevestigd plus een aantal andere bedrijven. Speciaal is natuurlijk de ligging aan de Oude Rijn en Kromme Aar in combinatie met een intiem ruim plein voor terrassen en de markt.

Om voor de tweejaarlijkse Neprom-prijs in aanmerking te komen, moet er sprake zijn van een bijzondere stadsontwikkeling van minimaal 5000 vierkante meter. Minimaal een kwart van het totaal moet commercieel zijn. Daarnaast is een goede samenwerking tussen overheid en marktpartijen essentieel. En, niet onbelangrijk, de openbare ruimte moet ook zijn ontwikkeld.
Belangrijke criteria voor de deskundige jury zijn de mate waarin en de wijze waarop vernieuwende oplossingen en aanpakken zijn toegepast om de opgave succesvol te ontwikkelen, aansluitend op de wensen en behoeften van deze tijd. Plus: de voorbeeldfunctie van het project voor andere gemeenten.

Uit de inzendingen wordt een aantal nominaties gekozen. De winnaar wordt 19 mei bekendgemaakt. De prijs is een kunstwerk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Politie gisteren 17:02

Man is rijbewijs kwijt nadat hij met slok te veel op ging rijden

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft een Alphense bestuurder wel heel diep in het glaasje gekeken. De 20-jarige man blies als beginnend bestuurder maar liefst 560 UG/L. Dat is meer dan zes keer zoveel als de toegestane hoeveelheid. 

Winacties tien jaar Alphens gisteren 15:38

WINNEN: één jaar lang gratis friet van Bram Ladage

Houd jij wel van goudgele, knapperige én handgesneden friet? Let dan op, want als je dinsdag 22 juni een frietje koopt bij Bram Ladage, maak je kans op één jaar lang gratis friet*!