Advertorial Cultuur

Thuis genieten van een film en zevengangen diner

Iedereen zit misschien weleens gedachteloos voor de tv met een bord op schoot. Onder het motto: sommige films moet je niet alleen zien, die moet je ook proeven, kun je op 28 november voor € 39,95 per persoon genieten van zeven gerechten gemaakt door chef-koks. “Dit is totaal iets anders, dit nieuwe concept is voor de echte fijnproevers”, vertelt Cindy van der Hoorn van Parkvilla.

Deze gerechten zijn ook te zien zijn in de film Julie & Julia met Hollywoodster Meryl Streep, een feel good movie over twee vrouwen met een passie voor koken. De bedoeling is dat je het diner thuis nuttigt, op je eigen bank.

Nieuw concept

Na de aangescherpte coronamaatregelen is het filmdiner take away concept van Cinema Culinair dé uitkomst voor fijnproevers die thuis de horeca willen ervaren. Reden genoeg voor filmhuis Parkvilla en restaurant Brunel om de handen ineen te slaan. Brunel staat bekend om de verse producten, bereid met grote zorg en aandacht. Van tong Meunière tot Reine Saba chocoladetaart. Alle gerechten zijn genummerd en hebben een tijdcode, zodat je precies weet wanneer je de film moet pauzeren om de finishing touch aan het gerecht te geven. Om de beleving compleet te maken, kun je er een fijne fles witte of rode Spaanse wijn bij bestellen.

Take away of bezorgen

Het diner is op 28 november af te halen tussen 15:00 en 17:30 uur bij Parkvilla. Bezorgen is mogelijk voor € 7,50 extra in (omgeving) Gouda, Alphen en Rotterdam. In de instructie staat welke eenvoudige handelingen er uitgevoerd moet worden per gerecht. Tickets via cinemaculinair.nl. Thuis dien je zelf de filmstream te downloaden voor € 2,99 via de streamingdienst Film.nl. Aanmelden voor het filmdiner kan tot uiterlijk donderdag 26 november.

Cinema Culinair

Met meer dan 97 shows en een gemiddelde waardering van 9,2 is Cinema Culinair de meest uitzonderlijke filmervaring van dit moment te noemen. Het concept heeft al meer dan 11.000 foodlovers blij gemaakt. Toen door de pandemie voorstellingen werden uitgesteld, bleek een nieuw concept met afhaaldiners aan te slaan. Een film streamen samen met heerlijk eten van een lokaal restaurant. Take-away is here to stay!


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.