Castellum
Advertorial Coronavirus in Alphen

Thuis genieten van films met de tips van Castellum

Castellum moet de deuren nog een tijdje gesloten houden vanwege een geplande verbouwing. Je kunt dus helaas nog even niet genieten van jouw favoriete films in hun bioscoop. Maar met de tips van de medewerkers van Castellum kun je thuis wel genieten van de leukste films!

Noor Swets, medewerker verhuur

The Absent One: “Ik heb alle boeken van Adler Olson, een goede Zweedse detectiveschrijver, gelezen en vond de film weer net zo spannend als het boek.”

Once Upon a Time in Hollywood: “Ik ben groot Tarantinofan, heerlijke film, zo vreselijk gelachen! Wel beschamend om zo hard te moeten lachen om geweld...”

Downton Abbey: “Ik heb de serie met dochters gekeken en uiteraard zijn we ook met z’n drietjes naar de film geweest. Een feest van herkenning en goede herinneringen!”

Sandra Bruinsma, directeur

Focus: “Een vermakelijke film met Will Smith. Gewoon lekker kijken!”

The Intern: “Van deze film krijg je zeker een glimlach op je gezicht!”

Ready Player One: “Mooi gemaakte film over leven in virtual reality en de toekomst. Alles is anders en toch niet!”

Katie Rooze, filmprogrammeur

Call Me By Your Name: “Prachtig verhaal over de hartstochtelijke liefde tussen de Amerikaanse student Oliver en de 17-jarige Italiaan Elio. De film speelt zich af op het adembenemende platteland van Italië. Met meesterlijk acteerwerk van Timothée Chalamet.”

Django Unchained: “Een klassieker en wat mij betreft een van Tarantino's beste films. Goed verhaal, grof zoals je dat alleen in Tarantino's films ziet en uiteraard zo nu en dan lekker bloederig.”

7 Kogustaki Mucize: “Miracle in cell no. 7 is de Engelse titel van deze waanzinnig mooie Turkse film. Het verhaal gaat over een verstandelijk beperkte vader die onschuldig in de gevangenis belandt. Zijn zesjarige dochter en hij hebben een onafscheidelijke band met elkaar. Nu moet iemand zijn onschuld bewijzen voordat hij wordt geëxecuteerd. Tip: Houd de zakdoekjes bij de hand!”

Malou van Stuijvenberg, horecacoördinator

Netflixaanraders! Om een beetje in de theaterhoek te blijven: Best Worst Thing That Ever Could Have Happened. “Een mooie docu over het maken van een prachtige Broadwayshow die flopte.”

Als je zin hebt om niet na te denken en iets heel liefs en leuks te kijken: Being Elmo. “Over de man die de Amerikaanse pop en stem van Elmo doet. En hij ziet er niet uit zoals je zou verwachten bij Elmo.”

“Verder vind ik deze extra tijd ook perfect om klassiekers op te pakken waar ik eerder nooit de rust of tijd voor had. Zo vind je op Netflix bijvoorbeeld: 2001: a Space Odyssey. Maar ik heb ook eindelijk eens alle delen van Star Wars gekeken op Disney+.”


Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.