GGD Hollands Midden

Thuis vaccineren tegen Corona

Mobiele vaccinatieteams van Hecht GGD Hollands Midden zijn actief om mensen die door ernstige ziekte of beperking niet naar een GGD-priklocatie kunnen komen, thuis te vaccineren tegen COVID-19. Aanmeldingen voor thuisvaccinatie zijn nog mogelijk tot 8 december.

Sinds half oktober zijn er mobiele vaccinatieteams van Hecht GGD Hollands Midden op pad om niet-mobiele thuiswonenden te vaccineren tegen corona. De teams hebben inmiddels ruim 500 mensen thuis gevaccineerd. Voor de komende weken staan ook al 500 mensen ingepland.

Het is een nieuw initiatief waarbij mensen zelf kunnen bellen naar 0800 – 2077 of een mantelzorger kunnen vragen dit te doen. Een telefonische beoordeling bepaalt of thuisvaccinatie mogelijk is voor mensen die bedlegerig zijn of niet mobiel genoeg om naar een vaccinatielocatie te komen. Huisartsen kunnen ook patiënten aanmelden, aangezien zij niet langer zelf het coronavaccin kunnen toedienen.

“Bel zo snel mogelijk voor vaccinatie aan huis, wacht daar niet mee tot 8 december”, benadrukt Margreet Bekedam, manager vaccineren bij Hecht GGD Hollands Midden. “Eind december stoppen we met thuisvaccinatie en na aanmelding kan het een paar weken duren voor een afspraak kan worden ingepland. We organiseren het thuis vaccineren namelijk zo efficiënt mogelijk, door routes slim te plannen. Eén mobiel team kan dan meer mensen per dag vaccineren.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.