Josh Walet

Tiende editie van Alphens Korenfestival vult de straten met muziek

Op zaterdag 25 mei wordt het centrum van Alphen aan den Rijn weer gevuld met muziek en gezang tijdens de 10e editie van het Alphens Korenfestival.

Voor ieder wat wils

Wat begon als een bescheiden evenement, is uitgegroeid tot een geliefde traditie in Alphen aan den Rijn. Met maar liefst zestig deelnemende koren en meer dan 2000 zangers en zangeressen, biedt het festival een breed scala aan muziekstijlen, variërend van klassiek en pop tot shanty, operette, musical, gospel, soul en motown. Of je nu houdt van grote koren of intiemere ensembles, het Alphens Korenfestival heeft voor ieder wat wils. Koren uit de wijde omgeving komen naar Alphen aan den Rijn om op te treden en het publiek te trakteren op prachtige klanken.

Programma: 

Het festival begint om 10:30 uur op het Rijnplein, waar de wethouder van cultuur Anouk Noordermeer de festiviteiten zal openen. Het Zoetermeersmusicalkoor zorgt voor een warme opstart, waarna er gedurende de dag maar liefst 120 optredens zullen plaatsvinden, zowel binnen als buiten. Ieder koor zal twee sets van ongeveer vijfentwintig minuten zingen op verschillende locaties in het centrum. Koren met een liveband zullen één set van vijftig minuten verzorgen. De optredens zijn gratis toegankelijk, dus je kunt binnenlopen en vertrekken wanneer je maar wilt. 

Om 17:15 uur verzamelen alle koren zich weer op het Rijnplein voor de slotmanifestatie, waar ze samen het grootste koor van Alphen vormen en het plein laten swingen met een korenmedley.

2024 CENTR.WIN4003 Korenfestival - Flyer A4 #3.pdf.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.