Afgelopen week zijn er in de omgeving van de Gerard Doustraat tientallen bomen gekapt. Van het eerst zo boomrijke terrein is slechts nog een kaal grasveld over.

Buurtbewoners zijn ontsteld over de massale kap en vinden dat zij niet duidelijk zijn geïnformeerd over de kap. "Ik dacht dat het een park zou worden in het plan voor Nieuwe Sloot, maar dat wordt lastig zonder bomen," zo vertelt een buurtbewoner. "Op de site van de gemeente staat niets! Het is, behalve heel erg voor de natuur, een waardevermindering voor alle woningen hier in de buurt."

De gemeente heeft inmiddels laten weten dat het kappen van de bomen onderdeel is van de voorbereiding van het beschikbaar maken van het terrein voor woningbouw. Er zijn een aantal bodemonderzoeken nodig om het terrein beschikbaar te maken voor woningbouw. Om de bodemonderzoeken te kunnen uitvoeren is de kap op dit moment noodzakelijk.

De gemeente geeft aan het te jammer te vinden dat de communicatie niet duidelijk genoeg was en laat de communicatie hierop aanpassen.

Hieronder de oude situatie van het terrein

Hieronder de nieuwe situatie: de blauwe stippen blijven staan, de rest verdwijnt