Alphen Beweegt
Advertorial Sport

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Deelnemers hebben de keuze uit golf, jeu de boules, tennis, tafeltennis of walking hockey. De periode om kennis te maken met een van de sporten varieert tussen de zes en twintig lessen. Er staat een gecertificeerde trainer voor de groep die rekening houdt met de leeftijd en belastbaarheid. Naast het bewegen staat ook het sociale aspect centraal.

Nieuw in het programma: Jeu de Boules

Maandag 3 mei start ACP Les Pointeurs, als nieuwe aanbieder binnen het programma, met de eerste lessenreeks jeu de boules. Lijkt het je leuk om die bekende campingsport wat beter onder de knie te krijgen? Meld je dan nu aan voor een reeks van zes lessen onder begeleiding van een instructeur Pétanque. 

Liever een andere sport?

Helaas is het nog niet voor alle sportverenigingen mogelijk om binnen de huidige maatregelen te starten met hun lessenreeksen. Voor golf en tennis is dit wel mogelijk, en natuurlijk kun je ook alvast interesse tonen voor walking hockey en tafeltennis. Alphen Beweegt laat het je meteen weten als ook deze lessenreeksen weer van start gaan.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op www.alphenbeweegt.nl/tvv

Op de foto: Tijd voor Vitaliteit, een foto uit het archief.


Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.