Alphen Beweegt
Advertorial Sport

‘Tijd voor Vitaliteit’ ook in 2020

Tijd voor Vitaliteit is hét programma waarbij 50-plussers de kans krijgen om op een laagdrempelige manier kennis te maken met een sport, aangepast op hun niveau en leeftijd. Dit voorjaar doet ook HCA mee door walking hockey aan te bieden.

Het gesubsidieerde project vanuit ZonMw is het eerste jaar zeer succesvol geweest met bijna 200 deelnemers verdeeld over tafeltennis, golf en tennis. De reacties van de deelnemers zijn dan ook zeer positief: "Het is prettig om in kleine groepen les te krijgen, trainers passen de lessen aan op niveau en het sociale aspect staat overal centraal."

Om het jaar goed van start te gaan bieden ATTC tafeltennis en TEAN tennisvereniging tien kennismakingslessen aan in januari. Deze activiteiten vinden in de zaal plaats en in groepsverband maken deelnemers kennis met de door hen gekozen sport. "Door deel te nemen aan de lessen ontmoet je nieuwe mensen en ben je weer in de weer op eigen niveau." Alle deelnemers worden ondersteund door Ronald van Ommen van fysiotherapie Van den Berg.

Nieuw is walking hockey bij HCA

Vanaf het voorjaar 2020 kunnen deelnemers zelfs uit vier sporten kiezen; tafeltennis, golf, tennis en nu ook hockey. HCA gaat vanaf het voorjaar in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds walking hockey aanbieden. Om een aftrap aan deze nieuwe activiteit te geven zal oud international Floris Jan Bovelander op zondag 8 maart om 13:15 uur een clinic geven bij HCA. "Walking hockey is door het Nationaal Ouderenfonds naar Nederland gehaald. In Engeland is het een hit onder 50-plussers. Het is voor zowel oud-hockeyers die blessuregevoelig zijn of niet meer hard kunnen lopen, als voor niet-hockeyers. Wij hopen voor beide een aparte groep te kunnen starten", aldus Carin Kleiweg van HCA. "Onze jongste deelnemer is net 50 en onze oudste is ruim in de 80, iedereen is welkom", aldus Corine Cools van Golfclub Zeegersloot.

Op de website www.alphenbeweegt.nl/tvv is meer informatie te vinden en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Wees op tijd met aanmelden, want voor alle lessen stromen de inschrijvingen al binnen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.