Alphen Beweegt
Advertorial Sport

‘Tijd voor Vitaliteit’ ook in 2020

Tijd voor Vitaliteit is hét programma waarbij 50-plussers de kans krijgen om op een laagdrempelige manier kennis te maken met een sport, aangepast op hun niveau en leeftijd. Dit voorjaar doet ook HCA mee door walking hockey aan te bieden.

Het gesubsidieerde project vanuit ZonMw is het eerste jaar zeer succesvol geweest met bijna 200 deelnemers verdeeld over tafeltennis, golf en tennis. De reacties van de deelnemers zijn dan ook zeer positief: "Het is prettig om in kleine groepen les te krijgen, trainers passen de lessen aan op niveau en het sociale aspect staat overal centraal."

Om het jaar goed van start te gaan bieden ATTC tafeltennis en TEAN tennisvereniging tien kennismakingslessen aan in januari. Deze activiteiten vinden in de zaal plaats en in groepsverband maken deelnemers kennis met de door hen gekozen sport. "Door deel te nemen aan de lessen ontmoet je nieuwe mensen en ben je weer in de weer op eigen niveau." Alle deelnemers worden ondersteund door Ronald van Ommen van fysiotherapie Van den Berg.

Nieuw is walking hockey bij HCA

Vanaf het voorjaar 2020 kunnen deelnemers zelfs uit vier sporten kiezen; tafeltennis, golf, tennis en nu ook hockey. HCA gaat vanaf het voorjaar in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds walking hockey aanbieden. Om een aftrap aan deze nieuwe activiteit te geven zal oud international Floris Jan Bovelander op zondag 8 maart om 13:15 uur een clinic geven bij HCA. "Walking hockey is door het Nationaal Ouderenfonds naar Nederland gehaald. In Engeland is het een hit onder 50-plussers. Het is voor zowel oud-hockeyers die blessuregevoelig zijn of niet meer hard kunnen lopen, als voor niet-hockeyers. Wij hopen voor beide een aparte groep te kunnen starten", aldus Carin Kleiweg van HCA. "Onze jongste deelnemer is net 50 en onze oudste is ruim in de 80, iedereen is welkom", aldus Corine Cools van Golfclub Zeegersloot.

Op de website www.alphenbeweegt.nl/tvv is meer informatie te vinden en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Wees op tijd met aanmelden, want voor alle lessen stromen de inschrijvingen al binnen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 20:32

Chemische fabriek op Heijmanswetering afgeblazen

Een gepland haalbaarheidsonderzoek naar de vestiging van een chemische fabriek die plastic afval zou verwerken tot olie is van tafel. Een van de initiatiefnemers heeft zich teruggetrokken. Bovendien, zo meldt wethouder Gerard van As: "De gemeente had geen toestemming gegeven."

Alphens Restaurantweek vandaag 17:35

Alphens Restaurantweek bij jou thuis: Wet 'n Wild

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van de deelnemende restaurants. Dit keer de beurt aan een nieuwe deelnemer: Wet 'n Wild.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:08

Alphen Inside: thuisblijvers vastgelegd op beeld

Fotografen voelen het vaak als hun taak om personen, voorwerpen en locaties op beeld vast te leggen en zichtbaar te maken, ook in moeilijke situaties. Zo ook Christel Ransdorp. Zij ging de straat op om mensen te fotograferen die binnen zitten in verband met het coronavirus.

Blog Opinie vandaag 16:24

Opeens voorbij

Het is heel vreemd. Spelers die inmiddels te kennen hadden gegeven na dit seizoen naar een andere club te zullen overstappen, hebben nu opeens zo maar hun allerlaatste wedstrijd voor hun huidige club gespeeld. In sommige gevallen is dat uitermate triest eigenlijk. Dat is zeker van toepassing op Stefan den Horder.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:47

Videoboodschap Leo Maat: "Cultuur leeft altijd door"

Evenementen die maandenlang zijn voorbereid kunnen niet meer doorgaan, of theatervoorstellingen waar met hart en ziel voor is gerepeteerd, zijn gecanceld. Ook de cultuursector heeft het zwaar. Maar: "Cultuur leeft altijd door. Ook nu zien we mooie initiatieven", aldus wethouder Leo Maat.

Overige vandaag 15:08

Bar Amsterdam gaat bezorgen

Vanaf aanstaande vrijdag zal ook Bar Amsterdam gaan bezorgen. Via de website van Bar Amsterdam kan een keuze gemaakt worden uit alle aanwezige dranken en zullen deze bij de mensen thuis in de bekende glazen van Bar Amsterdam geschonken en eventueel gemixt worden.