Alphen Beweegt
Advertorial Sport

‘Tijd voor Vitaliteit’ ook in 2020

Tijd voor Vitaliteit is hét programma waarbij 50-plussers de kans krijgen om op een laagdrempelige manier kennis te maken met een sport, aangepast op hun niveau en leeftijd. Dit voorjaar doet ook HCA mee door walking hockey aan te bieden.

Het gesubsidieerde project vanuit ZonMw is het eerste jaar zeer succesvol geweest met bijna 200 deelnemers verdeeld over tafeltennis, golf en tennis. De reacties van de deelnemers zijn dan ook zeer positief: "Het is prettig om in kleine groepen les te krijgen, trainers passen de lessen aan op niveau en het sociale aspect staat overal centraal."

Om het jaar goed van start te gaan bieden ATTC tafeltennis en TEAN tennisvereniging tien kennismakingslessen aan in januari. Deze activiteiten vinden in de zaal plaats en in groepsverband maken deelnemers kennis met de door hen gekozen sport. "Door deel te nemen aan de lessen ontmoet je nieuwe mensen en ben je weer in de weer op eigen niveau." Alle deelnemers worden ondersteund door Ronald van Ommen van fysiotherapie Van den Berg.

Nieuw is walking hockey bij HCA

Vanaf het voorjaar 2020 kunnen deelnemers zelfs uit vier sporten kiezen; tafeltennis, golf, tennis en nu ook hockey. HCA gaat vanaf het voorjaar in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds walking hockey aanbieden. Om een aftrap aan deze nieuwe activiteit te geven zal oud international Floris Jan Bovelander op zondag 8 maart om 13:15 uur een clinic geven bij HCA. "Walking hockey is door het Nationaal Ouderenfonds naar Nederland gehaald. In Engeland is het een hit onder 50-plussers. Het is voor zowel oud-hockeyers die blessuregevoelig zijn of niet meer hard kunnen lopen, als voor niet-hockeyers. Wij hopen voor beide een aparte groep te kunnen starten", aldus Carin Kleiweg van HCA. "Onze jongste deelnemer is net 50 en onze oudste is ruim in de 80, iedereen is welkom", aldus Corine Cools van Golfclub Zeegersloot.

Op de website www.alphenbeweegt.nl/tvv is meer informatie te vinden en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Wees op tijd met aanmelden, want voor alle lessen stromen de inschrijvingen al binnen.


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.