rodedorpalphen.nl

Tijdelijk een extra sloopploeg in het Rode Dorp voor sloop tweede fase

Vorige week zijn de sloopwerkzaamheden in de Brittenruststraat gestart. Deze week is tijdelijk een extra sloopploeg gestart aan het blok aan de overkant van de Brittenruststraat. Dit om het tempo op te schroeven en Heijmans voor te blijven met de rioolwerkzaamheden.

Aan de zijde van de Goeman Borgesiusstraat is gestart met de sloopwerkzaamheden. Maar dit was oorspronkelijk niet het plan. “Eigenlijk zouden we aan de zijde van de Karel Doormanstraat starten met slopen, zodat Heijmans eerst met de rioolwerkzaamheden aan het werk kon. Echter, enkele onderdelen van het riool bleken later geleverd te worden. In overleg met Heijmans is besloten om aan de zijde van de Goeman Borgesiusstraat te starten. Op deze manier kunnen alle partijen door blijven werken.”

Sloopvolgorde (onder voorbehoud)

  1. Brittenruststraat 27 t/m 49
  2. Brittenruststraat 26 t/m 36
  3. Brittenruststraat 57 t/m 67
  4. Hugo de Grootstraat 53 t/m 67
  5. Jan Nieuwenhuijzenstraat 27 t/m 41
  6. Jan Nieuwenhuijzenstraat 28 t/m 32
  7. Hugo de Grootstraat 39 t/m 51 en 96 en 98
  8. Goeman Borgesiusstraat 1 t/m 19

Het streven is om eind september 2022 klaar te zijn met de sloopwerkzaamheden van de tweede fase. De verwachting is dat alle nieuwbouwwoningen van de tweede fase eind 2023 klaar zijn. Vanaf dat moment kunnen ze ook verhuurd worden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.