Josh Walet

Tijdelijk parkeerterrein bij De Baronie om parkeerdruk te verlagen

Om de parkeerdruk als gevolg van de sluiting van de parkeergarage zoveel mogelijk te verlagen, komt er een tijdelijk parkeerterrein bij het voormalige postsorteercentrum direct tegenover winkelcentrum De Baronie.

Daar gaat eigenaar Green Real Estate voor zorgen. Dit tijdelijke terrein wordt momenteel gereedgemaakt als parkeerterrein voor ruim 50 parkeerplekken. Vanaf donderdag 2 december zijn deze parkeerplaatsen gratis beschikbaar.

Het tijdelijke parkeerterrein is van maandag t/m zaterdag geopend tussen 06:00 en 22:30 uur en op zondag van 11:00 tot 20:00 uur. “Voor de sluiting wordt altijd nog een controleronde gelopen voordat het terrein tot de volgende ochtend wordt afgesloten”, laat een woordvoerder van Green weten.

Geen aanvullende maatregelen nodig

Twee weken geleden werd het parkeerdek van de parkeergarage bij winkelcentrum De Baronie deels afgesloten. Dit vanwege ‘terugkerende visuele schade’. Op dat moment was al duidelijk dat er geen sprake was van instortingsgevaar, dus waren acute maatregelen niet nodig. Uit voorzorg werd ervoor gekozen om het parkeerdek deels af te sluiten. Het overdekte deel is gewoon toegankelijk.

Inmiddels heeft Green het onderzoeksrapport ontvangen van onafhankelijk adviesbureau Hageman. “Het onderzoek bevestigt dat er geen aanvullende maatregelen nodig zijn. De onderzoeksresultaten worden op korte termijn besproken met gemeente Alphen aan den Rijn waarna Green opdracht zal geven voor een duurzaam herstelplan. In de tussentijd houdt Green het bovenste parkeerdek gesloten ten behoeve van de voorbereiding op de herstelwerkzaamheden.”

Verkeersregelaars inzetten bij drukte

Het parkeerdek op de eerste etage, direct boven de winkels, blijft open. Ook tijdens de herstelwerkzaamheden. Tot wanneer het tijdelijke parkeerterrein openblijft, is op dit moment nog niet bekend. “Afhankelijk van het plan en de planning voor de herstelwerkzaamheden aan het bovenste parkeerdek, blijft het tijdelijke parkeerterrein tot nader order beschikbaar. Op drukke momenten in het winkelcentrum blijft Green verkeersregelaars inzetten bij de parkeergarage ten behoeve van een soepele doorstroming.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.