Josh Walet

Tijdelijk parkeerterrein bij De Baronie om parkeerdruk te verlagen

Om de parkeerdruk als gevolg van de sluiting van de parkeergarage zoveel mogelijk te verlagen, komt er een tijdelijk parkeerterrein bij het voormalige postsorteercentrum direct tegenover winkelcentrum De Baronie.

Daar gaat eigenaar Green Real Estate voor zorgen. Dit tijdelijke terrein wordt momenteel gereedgemaakt als parkeerterrein voor ruim 50 parkeerplekken. Vanaf donderdag 2 december zijn deze parkeerplaatsen gratis beschikbaar.

Het tijdelijke parkeerterrein is van maandag t/m zaterdag geopend tussen 06:00 en 22:30 uur en op zondag van 11:00 tot 20:00 uur. “Voor de sluiting wordt altijd nog een controleronde gelopen voordat het terrein tot de volgende ochtend wordt afgesloten”, laat een woordvoerder van Green weten.

Geen aanvullende maatregelen nodig

Twee weken geleden werd het parkeerdek van de parkeergarage bij winkelcentrum De Baronie deels afgesloten. Dit vanwege ‘terugkerende visuele schade’. Op dat moment was al duidelijk dat er geen sprake was van instortingsgevaar, dus waren acute maatregelen niet nodig. Uit voorzorg werd ervoor gekozen om het parkeerdek deels af te sluiten. Het overdekte deel is gewoon toegankelijk.

Inmiddels heeft Green het onderzoeksrapport ontvangen van onafhankelijk adviesbureau Hageman. “Het onderzoek bevestigt dat er geen aanvullende maatregelen nodig zijn. De onderzoeksresultaten worden op korte termijn besproken met gemeente Alphen aan den Rijn waarna Green opdracht zal geven voor een duurzaam herstelplan. In de tussentijd houdt Green het bovenste parkeerdek gesloten ten behoeve van de voorbereiding op de herstelwerkzaamheden.”

Verkeersregelaars inzetten bij drukte

Het parkeerdek op de eerste etage, direct boven de winkels, blijft open. Ook tijdens de herstelwerkzaamheden. Tot wanneer het tijdelijke parkeerterrein openblijft, is op dit moment nog niet bekend. “Afhankelijk van het plan en de planning voor de herstelwerkzaamheden aan het bovenste parkeerdek, blijft het tijdelijke parkeerterrein tot nader order beschikbaar. Op drukke momenten in het winkelcentrum blijft Green verkeersregelaars inzetten bij de parkeergarage ten behoeve van een soepele doorstroming.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.