Josh Walet

Tijdelijk parkeerterrein bij De Baronie om parkeerdruk te verlagen

Om de parkeerdruk als gevolg van de sluiting van de parkeergarage zoveel mogelijk te verlagen, komt er een tijdelijk parkeerterrein bij het voormalige postsorteercentrum direct tegenover winkelcentrum De Baronie.

Daar gaat eigenaar Green Real Estate voor zorgen. Dit tijdelijke terrein wordt momenteel gereedgemaakt als parkeerterrein voor ruim 50 parkeerplekken. Vanaf donderdag 2 december zijn deze parkeerplaatsen gratis beschikbaar.

Het tijdelijke parkeerterrein is van maandag t/m zaterdag geopend tussen 06:00 en 22:30 uur en op zondag van 11:00 tot 20:00 uur. “Voor de sluiting wordt altijd nog een controleronde gelopen voordat het terrein tot de volgende ochtend wordt afgesloten”, laat een woordvoerder van Green weten.

Geen aanvullende maatregelen nodig

Twee weken geleden werd het parkeerdek van de parkeergarage bij winkelcentrum De Baronie deels afgesloten. Dit vanwege ‘terugkerende visuele schade’. Op dat moment was al duidelijk dat er geen sprake was van instortingsgevaar, dus waren acute maatregelen niet nodig. Uit voorzorg werd ervoor gekozen om het parkeerdek deels af te sluiten. Het overdekte deel is gewoon toegankelijk.

Inmiddels heeft Green het onderzoeksrapport ontvangen van onafhankelijk adviesbureau Hageman. “Het onderzoek bevestigt dat er geen aanvullende maatregelen nodig zijn. De onderzoeksresultaten worden op korte termijn besproken met gemeente Alphen aan den Rijn waarna Green opdracht zal geven voor een duurzaam herstelplan. In de tussentijd houdt Green het bovenste parkeerdek gesloten ten behoeve van de voorbereiding op de herstelwerkzaamheden.”

Verkeersregelaars inzetten bij drukte

Het parkeerdek op de eerste etage, direct boven de winkels, blijft open. Ook tijdens de herstelwerkzaamheden. Tot wanneer het tijdelijke parkeerterrein openblijft, is op dit moment nog niet bekend. “Afhankelijk van het plan en de planning voor de herstelwerkzaamheden aan het bovenste parkeerdek, blijft het tijdelijke parkeerterrein tot nader order beschikbaar. Op drukke momenten in het winkelcentrum blijft Green verkeersregelaars inzetten bij de parkeergarage ten behoeve van een soepele doorstroming.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 16:45

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Alphen erbij in 2022

Nederland bevindt zich in een woningcrisis. Ook Alphenaren merken dat er hoge nood is voor woningen. Om uit de crisis te komen zullen veel woningen gebouwd moeten worden. In 2022 werd landelijk daarom het hoogste aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in het afgelopen decennium.

Sport gisteren 15:38

Ajax: "Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax"

Vorige week werd de 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Schreuder. Ajax maakt nu bekend dat Heitinga het seizoen als hoofdtrainer af zal maken.

Gemeente gisteren 13:12

Gemeente stelt groot geldbedrag beschikbaar voor kadevervanging Aarkade

Al zo’n vijftien jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn bezig met het ontwikkelen van Stadshart Lage Zijde. Naast het bouwen en vernieuwen van woningen op meerdere locaties zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. Daarvoor heeft de gemeente ruim een miljoen opzij gezet.

Advertorial Sport gisteren 12:01

Lodge Alphen Après-ski Feest

Jetzt Gehts Los! Over enkele weken vindt de eerste editie van het Lodge Alphen Après-ski Feest plaats. Trek je skipak maar uit de kast want op 18 februari gaan ze weer los in de Biergarten. Samen met de DJ en La Chouffe wordt er een spetterend feest van gemaakt. Bestel snel je ticket want vol = vol.

Rechtszaak gisteren 11:08

Alphense ambtenaren omgekocht door aannemer

Wat doe je als aannemer als je extra klussen wil in de gemeente en wil kunnen winnen van je concurrenten? Een 67-jarige aannemer uit Bodegraven wordt verdacht van het omkopen van ambtenaren om zo een streepje voor te hebben.