Josh Walet

Tijdelijk parkeerterrein Thorbeckestraat maakt plaats voor nieuwbouwproject

Vanaf maandag 10 januari is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van het tijdelijke parkeerterrein aan de Thorbeckestraat. Op deze plek verrijst straks nieuwbouwproject De Kroon van Alphen.

Het tijdelijke parkeerterrein op deze locatie was een tijd terug ingericht om ervoor te zorgen dat ook tijdens alle werkzaamheden in het centrum van Alphen aan den Rijn, er genoeg parkeergelegenheid was. Nu veel werkzaamheden zijn afgerond en de nieuwe parkeergarage alweer een lange tijd geopend is, gaat het tijdelijke parkeerterrein aan de Thorbeckestraat definitief sluiten. Vanaf maandag 10 januari kunnen Alphenaren hun auto daar niet meer parkeren.

De Kroon van Alphen

Langs de Thorbeckestraat wordt het nieuwbouwproject De Kroon van Alphen gerealiseerd, bestaande uit 59 woningen (11 stadsvilla’s en 48 appartementen). Het bouwrijp maken van het bouwterrein start deze maand. De bouw van de woningen start in het tweede kwartaal van 2022. De verwachting is dat de woningen zomer 2024 kunnen worden opgeleverd.

Verdere inrichting Lage Zijde

De werkzaamheden aan de Lage Zijde stoppen niet als dit nieuwbouwproject klaar is. “Daarna wordt nog een groene parkzone tussen de woningen en de Kromme Aar aangelegd. Ook wordt de Thorbeckestraat tussen de Lijsterlaan en de Vest definitief ingericht. Dit wordt vergelijkbaar met de inrichting van het gedeelte tussen de Lijsterlaan en de Oranje Nassausingel. Ook het gedeelte van de Vest tot de ingang van de parkeergarage Aarhof krijgt dan zijn definitieve inrichting”, aldus de gemeente.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:02

Zuiveringskringen Alphen-Noord en Kerk en Zanen worden gerenoveerd

Onlangs is project ZANK, het plan voor de renovatie van twee zuiveringskringen in Alphen aan den Rijn, ondertekend door Hoogheemraad Bas Knapp en de betrokken aannemers. Beide rioolwaterzuiveringen kunnen na de vernieuwing zo’n tien tot vijftien jaar mee.

Advertorial Winkels vandaag 14:11

Nieuwe hoog zomercollecties bij Fantastisch

Er is altijd wel een reden voor een leuke nieuwe outfit of die ene mooie tas! Goed nieuws, kledingwinkel Fantastisch heeft weer veel nieuwe items binnen die je niet mag missen. 

Onderwijs en opvang vandaag 13:29

Basisscholen Het Startblok en De Jenaplaneet gaan mogelijk fuseren

In de wijk Ridderveld heeft Morgenwijzer een aantal basisscholen, waaronder openbare school Het Startblok en katholieke basisschool De Jenaplaneet. De afgelopen jaren is het aantal leerlingen op beide scholen flink afgenomen. Daarom is de Morgenwijzer voornemens om de scholen te fuseren.

Oekraine vandaag 11:40

Alphenaren zamelen toilettassen en lakenpakketten in voor Oekraïne

Miljoenen mensen zijn getroffen door de oorlog in Oekraïne. Zij hebben alles achter moeten laten om te vluchten voor het geweld. Because We Carry is een grote inzameling gestart voor vluchtelingen die verblijven in Polen en Moldavië. Ook Alphenaren helpen een handje mee.