Alphens

Tijdelijke losloopgebieden voor honden in de wintermaanden

Wist je dat het sinds 1 oktober weer toegestaan is om in het Bospark, Park Rijnstroom en rondom de Zegerplas jouw hond los te laten lopen? Wel geldt er nog altijd een opruimplicht. 

In Alphen aan den Rijn is het bijna overal verplicht om je hond aan te lijnen. Honden mogen alleen loslopen in de daarvoor aangewezen gebieden. Deze gebieden herken je aan de paaltjes met daarop een bordje van een hond en de tekst ‘losloopgebied’, zoals te zien op de foto. Op deze kaart zie je waar in Alphen de losloopgebieden zich bevinden.

Een aantal plekken in Alphen is slechts een deel van het jaar aangewezen als losloopgebied. In de koudere maanden, van 1 oktober tot en met 1 april, mogen honden op deze plekken loslopen. Het andere gedeelte van het jaar zijn hondeneigenaren echter genoodzaakt om alleen de permanente losloopgebieden te gebruiken om hun hond uit te laten.

Aangezien het nu weer 1 oktober is geweest, is het weer toegestaan om in het Bospark, Park Rijnstroom en rondom de Zegerplas honden los te laten lopen. Let wel op dat de opruimplicht nog altijd geldt en dat daar mogelijk op wordt gecontroleerd. Wel wordt gevraagd om rekening te houden met wandelaars, fietsers en sporters die in het gebied lopen, zodat zij ook kunnen genieten van een rondje Bospark, Park Rijnstroom of Zegerplas.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.