Josh Walet

Tijdelijke parkeerplaatsen De Vest verdwijnen, nieuw wandelpad langs de Kromme Aar

De woningbouw van het Aarkadekwartier langs de Kromme Aar gaat binnenkort van start. Dit betekent dat de tijdelijke parkeerplaatsen bij De Vest verdwijnen. Ook het wandelpad langs de Kromme Aar gaat de komende twee jaar op de schop.

Begin oktober starten de werkzaamheden voor de woningbouw van het Aarkadekwartier langs de Kromme Aar, aan de kant van het Aarplein. In het voorjaar van 2021 start de woningbouw van De Kroon van Alphen tussen de Thorbeckestraat en de Kromme Aar. De plek waar nu de tijdelijke parkeerplaatsen liggen, langs de Thorbeckestraat en de Aarkade, wordt afgesloten om de terreinen bouwrijp te maken voor de aanstaande woningbouwprojecten. Omdat de nieuwe parkeergarage al in gebruik is genomen, zal dit volgens de gemeente geen parkeerproblemen opleveren.

Twee jaar werken aan wandelpad

Het wandelpad langs de Kromme Aar wordt ook onder handen genomen. Twee jaar lang zal het pas tussen de Bloemhofstraat en De Vest worden afgesloten. Tussen de Willem Dreesstraat en de Aarkade (aan de zijde van de voormalige Joodse begraafplaats) blijft een verbinding bestaan voor voetgangers.

“Als de bouw gereed is, wordt een nieuw wandelpad aangelegd langs de Kromme Aar. Dit wandelpad loopt dan door een nieuwe groene parkzone tussen de Bloemhofstraat en De Vest”, zo meldt de gemeente. “Ook krijgt de Aarkade dan een nieuwe kade en inrichting. In het voorjaar van 2021 start de inrichting van het nieuwe Aarplein. Het plein wordt opgehoogd en nieuwe bestrating, bomen en verlichting worden aangebracht.”

De nieuwe entreeroute bij De Vest gaat maandag 5 oktober open. 

Op de bovenste foto: de situatie bij De Vest begin september. Op de onderste foto: het plan voor De Vest.

Aarkade Gemeente Alphen aan den Rijn.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 19:58

Eisenhowerlaan weer open voor verkeer na weekendafsluiting

Donderdagavond ging de Eisenhowerlaan een lang weekend dicht. In die tijd is dag en nacht doorgewerkt om een duiker te vervangen en de weg vervolgens te asfalteren. Maandagochtend vroeg ging de weg weer open.

Advertorial Coronavirus in Alphen gisteren 18:43

Corona sneltest locatie in Alphen: binnen 15 minuten weet je de uitslag

De ondernemers vader Frangken Tuhumena en zoon Jason Tuhumena lanceren dinsdag de corona sneltest point aan de Ondernemingsweg 4 in Alphen aan den Rijn. “Alphen heeft hiermee haar eigen kwalitatief hoogstaande corona sneltest. Binnen 15 minuten na de test ontvang je per mail de uitslag of je wel of geen corona hebt. Ook geeft de test aan of je in het verleden reeds corona hebt gehad.”

Advertorial Sport gisteren 17:37

Wandelen versus hardlopen

Nu veel sporten weer stilliggen, gaan we spontaan op zoek naar alternatieven om toch een beetje in beweging te blijven. Wandelen en hardlopen zijn beide laagdrempelige sporten, die je heel eenvoudig uit kunt oefenen en waar je niet zoveel spullen voor nodig hebt. Maar welke sport is nu eigenlijk beter? Kun je beter 5 km gaan hardlopen of heeft 5 km wandelen toch de voorkeur?