Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Tim (23) zegt JA in de Horeca: “Het voelt als vakantie in Alphen”

Als 14-jarig jongetje begon Tim bij Wet ’n Wild met een ‘snuffelstage’. Nu, negen jaar later, heeft hij zich opgewerkt tot restaurant manager. “Een hele nieuwe uitdaging, een andere rol, maar ik zal ook altijd op de vloer blijven.”

Wet ‘n Wild Social Club aan het meer is een jonge, frisse horecagelegenheid waar je kunt onthaasten en genieten. Met een aanbod van onderscheidend eten, hoogstaande gastvrijheid en goed verzorgde hapjes en drankjes in een ontspannen ambiance, is het bij veel Alphenaren een geliefde plek. “We nemen hier echt de tijd voor onze gasten. Dat contact vind ik ook het leukste.”

Kom maar terug als je 15 bent

Als Tim terugdenkt aan hoe hij ooit bij Wet ’n Wild is begonnen, verschijnt een grote glimlach op zijn gezicht. “Dat is echt wel een leuk verhaal. Ik begon hier met een snuffelstage van een week en dat vond ik zo leuk dat ik wilde blijven. Maar Martin zei: ‘Kom maar terug als je 15 bent’. Dus ging ik op mijn 15e verjaardag hier naartoe en zei: ‘Ik ben nu 15 en ik wil hier graag komen werken’. Daarna ben ik nooit meer weg gegaan.”

Dat Tim in de horeca terecht zou gaan komen was wel duidelijk. Zijn moeder werkte vroeger bij Hotel Toor en daar kwam hij als kind dan ook regelmatig. “Als klein jongetje wist ik al, dit vind ik leuk.” Na de middelbare school is Tim de Middelbare Hotelschool gaan doen. Hij legt uit: “Ik vind dit vak gewoon echt heel erg leuk. Het begon dan wel als bijbaantje, maar ook mijn stages deed ik in de horeca. Dit is gewoon wat ik wil gaan doen.”

Tussen de palmbomen

“Eén van de leukste dingen aan werken bij Wet ’n Wild is toch wel de locatie. Dat gevoel van vrijheid, geen gebouwen om je heen, het uitzicht. Je werkt tussen de palmbomen en staat soms zelfs met je voeten in het zand. Er speelt een lekker zomers muziekje op de achtergrond en je werkt lekker in de zon, als die schijnt. Het voelt als vakantie in Alphen. Dat vind ik echt top.”

Het team is één van de redenen dat Tim het bij Wet ’n Wild zo naar zijn zin heeft en er na al die jaren nog steeds werkt. Enthousiast vertelt hij: “Er zijn hier hele vriendengroepen ontstaan. We doen altijd even een sluitborrel of gaan nog met elkaar naar de kroeg. Maar ook tijdens werk, je doet het echt met elkaar.”

Eigenaren Martin en Selina organiseren ook veel leuke dingen voor hun personeel, zo vertelt Tim. “Laatst hadden we nog een soort escape room hier op het strand. Met dat soort momenten kom je ook echt wel dichter tot elkaar. Ze vinden het belangrijk dat het personeel het echt naar hun zin heeft. En dat merk je.”

Een eigen zaak in Spanje

De grote droom van Tim? Dat is om uiteindelijk een eigen horecazaak in Spanje te hebben. “Een eigen horecazaak, ja dat is toch wel mijn droom. Ook omdat ik gezien heb hoe Martin de afgelopen jaren is gegroeid. De groei van Wet ’n Wild, maar ook van één naar drie zaken. Die groei vind ik mooi om te zien. En daar heb ik ook veel van geleerd. Maar voordat het zover is ga ik hier eerst nog veel meer doen en leren.”

Voor de iets nabijere toekomst gaat Tim zich vooral concentreren op zijn nieuwe functie als restaurant manager en het opleiden van nieuwe collega’s. “Het mooiste is als je ziet wat je ze hebt geleerd. Ik heb zelf door mijn stages veel verschillende ervaringen opgedaan en die kennis en ervaring wil ik nu ook doorgeven aan nieuwe collega’s. Dat vind ik super leuk. En hopelijk worden ze dan van dit werk net zo blij als ik, en ontwikkelen ze dezelfde passie voor het vak als ik destijds heb gedaan.”

Tim zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij zijn nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Wet ‘n Wild. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-tim.png


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.