Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Tim (23) zegt JA in de Horeca: “Het voelt als vakantie in Alphen”

Als 14-jarig jongetje begon Tim bij Wet ’n Wild met een ‘snuffelstage’. Nu, negen jaar later, heeft hij zich opgewerkt tot restaurant manager. “Een hele nieuwe uitdaging, een andere rol, maar ik zal ook altijd op de vloer blijven.”

Wet ‘n Wild Social Club aan het meer is een jonge, frisse horecagelegenheid waar je kunt onthaasten en genieten. Met een aanbod van onderscheidend eten, hoogstaande gastvrijheid en goed verzorgde hapjes en drankjes in een ontspannen ambiance, is het bij veel Alphenaren een geliefde plek. “We nemen hier echt de tijd voor onze gasten. Dat contact vind ik ook het leukste.”

Kom maar terug als je 15 bent

Als Tim terugdenkt aan hoe hij ooit bij Wet ’n Wild is begonnen, verschijnt een grote glimlach op zijn gezicht. “Dat is echt wel een leuk verhaal. Ik begon hier met een snuffelstage van een week en dat vond ik zo leuk dat ik wilde blijven. Maar Martin zei: ‘Kom maar terug als je 15 bent’. Dus ging ik op mijn 15e verjaardag hier naartoe en zei: ‘Ik ben nu 15 en ik wil hier graag komen werken’. Daarna ben ik nooit meer weg gegaan.”

Dat Tim in de horeca terecht zou gaan komen was wel duidelijk. Zijn moeder werkte vroeger bij Hotel Toor en daar kwam hij als kind dan ook regelmatig. “Als klein jongetje wist ik al, dit vind ik leuk.” Na de middelbare school is Tim de Middelbare Hotelschool gaan doen. Hij legt uit: “Ik vind dit vak gewoon echt heel erg leuk. Het begon dan wel als bijbaantje, maar ook mijn stages deed ik in de horeca. Dit is gewoon wat ik wil gaan doen.”

Tussen de palmbomen

“Eén van de leukste dingen aan werken bij Wet ’n Wild is toch wel de locatie. Dat gevoel van vrijheid, geen gebouwen om je heen, het uitzicht. Je werkt tussen de palmbomen en staat soms zelfs met je voeten in het zand. Er speelt een lekker zomers muziekje op de achtergrond en je werkt lekker in de zon, als die schijnt. Het voelt als vakantie in Alphen. Dat vind ik echt top.”

Het team is één van de redenen dat Tim het bij Wet ’n Wild zo naar zijn zin heeft en er na al die jaren nog steeds werkt. Enthousiast vertelt hij: “Er zijn hier hele vriendengroepen ontstaan. We doen altijd even een sluitborrel of gaan nog met elkaar naar de kroeg. Maar ook tijdens werk, je doet het echt met elkaar.”

Eigenaren Martin en Selina organiseren ook veel leuke dingen voor hun personeel, zo vertelt Tim. “Laatst hadden we nog een soort escape room hier op het strand. Met dat soort momenten kom je ook echt wel dichter tot elkaar. Ze vinden het belangrijk dat het personeel het echt naar hun zin heeft. En dat merk je.”

Een eigen zaak in Spanje

De grote droom van Tim? Dat is om uiteindelijk een eigen horecazaak in Spanje te hebben. “Een eigen horecazaak, ja dat is toch wel mijn droom. Ook omdat ik gezien heb hoe Martin de afgelopen jaren is gegroeid. De groei van Wet ’n Wild, maar ook van één naar drie zaken. Die groei vind ik mooi om te zien. En daar heb ik ook veel van geleerd. Maar voordat het zover is ga ik hier eerst nog veel meer doen en leren.”

Voor de iets nabijere toekomst gaat Tim zich vooral concentreren op zijn nieuwe functie als restaurant manager en het opleiden van nieuwe collega’s. “Het mooiste is als je ziet wat je ze hebt geleerd. Ik heb zelf door mijn stages veel verschillende ervaringen opgedaan en die kennis en ervaring wil ik nu ook doorgeven aan nieuwe collega’s. Dat vind ik super leuk. En hopelijk worden ze dan van dit werk net zo blij als ik, en ontwikkelen ze dezelfde passie voor het vak als ik destijds heb gedaan.”

Tim zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij zijn nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Wet ‘n Wild. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-tim.png


Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.