Coronel Dakar Press

Tim en Tom Coronel gaan met #Beast347 4.0 de uitdaging aan in Dakar 2021

Er staat weer een gloednieuwe wedstrijdauto klaar om aan de start van de Dakar Rally 2021 in Saoedi-Arabië te verschijnen. Alphenaar Tim Coronel en zijn tweelingbroer Tom hebben op donderdagavond de #Beast347 4.0 gepresenteerd, waarmee ze in januari 2021 meedoen aan de 43e editie van de legendarische off-road-rally.

De 43e editie van de Dakar Rally vindt plaats van 3 tot en met 15 januari 2021. Tijdens de online-presentatie van de #Beast347 4.0, lieten Tim en Tom zien waarmee ze aan de start van de rally zullen verschijnen. Vorig jaar wist de tweeling hun beste resultaat ooit neer te zetten, iets wat ze met hun wedstrijdauto van dit jaar hopen te evenaren.

Doorwerken tijdens corona

“We waren dit jaar in de bijzondere situatie dat er vanwege corona geen evenementen plaatsvonden”, vertelt Tim, die aan zijn 13e Dakar begint. “Onze teamleden gaven unaniem aan dat ze in de werkplaats actief wilden blijven, dus we hebben hen de hele lijst met mogelijke veranderingen gegeven, die we op basis van onze ervaringen van vorig jaar hadden opgesteld. Daar zijn ze iedere dinsdag en donderdag mee bezig geweest en zo hebben we de hele lijst kunnen afwerken. We zijn in maart begonnen en op 9 mei stond de motor bij de tuner! We hebben de beschikbare tijd heel goed kunnen benutten en hebben met die intensieve voorbereiding nu als het ware al onze eerste Dakar-rally achter de rug, terwijl het echte evenement nog moet beginnen, haha!”

Veranderingen

Aan de auto zijn grote veranderingen doorgevoerd, vooral in de huishouding met alle leidingen en reservoirs. “Die reservoirs stonden tot nu toe achter de radiateur, waardoor alle vloeistoffen behoorlijk warm werden. Die hebben we nu ervoor geplaatst, wat meerdere voordelen heeft: niet alleen qua temperatuur, maar ook ten aanzien van het zwaartepunt van de auto. Bovendien zitten ze nu binnen de hoofdkooi, zodat de reservoirs beter beschermd zijn als we, zoals vorig jaar, een keer een koprol maken”, vertelt Tim. Ook de vloeistofleidingen zijn aangepakt, waardoor ze 18 kilogram gewicht hebben weten te sparen. In totaal gaat het om een besparing van zo’n 140 kilogram.

Maar ook wie er achter het stuur kruipt zal dit jaar veranderen. De afgelopen jaren kondigden de tweelingbroers aan dat ook Tom achter het stuur plaats zal nemen, maar dat kwam er nooit van. Daar komt nu wel verandering in, want beiden zijn aangemeld als rijders. “Ik ga voor duizend procent zeker de helft rijden”, stelt Tom, die voor de zevende keer van start gaat. “Dat hebben we inderdaad al vaker geroepen, maar ik voel me er altijd best goed bij als Tim rijdt. Nu heeft hij me er gewoon toe gedwongen dat ik de helft van het parcours voor mijn rekening ga nemen. Ja, dat vind ik best wel spannend, dat zeg ik heel eerlijk: ik ga wel met knikkende knieën het zand in. Maar doordat we beide onze ‘kaas-helmen’ op hebben, ziet toch niemand wie er rijdt!”

In quarantaine

Uiteraard heeft de corona-pandemie ook zijn weerslag op de komende Dakar-rally. “Na aankomst in Saoedi-Arabië moeten we eerst vijf dagen in quarantaine en worden we twee keer getest”, aldus Tom. “Ook tussentijds zijn er tests, terwijl we beslist niet van het bivak af mogen. Vorig jaar gingen we af en toe wel eens even weg, een beetje de omgeving verkennen en wat lokale cultuur opsnuiven, maar dat mag nu niet. Nou ja, we maken er het beste van, het is al mooi dat we kunnen rijden.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.