CoronelDakar

Tim en Tom Coronel hebben het lastig bij Dakar Rally

De eerste week van de Dakar Rally in Saudi-Arabië verliep vrijwel vlekkeloos voor de tweeling Tim en Tom Coronel, maar de tweede week verloopt een stuk moeizamer. Tijdens de tiende proef kwam het duo niet ongeschonden uit de race. Met de Beast 3.0 maakte ze een aardige koprol.

De tiende proef werd voortijdig afgevlagd vanwege een enorme zandstorm. Tijdens de rally ging het opnieuw mis voor Tim en Tom Coronel, waarbij de auto opnieuw schade opliep. Tim, woonachtig in Alphen, legt uit wat er gebeurde: “We waren lekker bezig in de duinen, het ging eigenlijk heerlijk. Op een gegeven moment nam ik iets te veel snelheid mee over een duin en we kukelden zo naar beneden. Voordat ik het wist lagen we ondersteboven. Gelukkig stond de Beast snel weer op de wielen. Er was echter wel behoorlijk wat schade: het zijruitje lag eruit en de hele achterkant zat in elkaar. De rijplaten en sleepkabels konden we een stuk verder gaan ophalen. We deden gewoon even een Alonso’tje”, sloot hij lachend als een boer met kiespijn af.

De broers moeten de verdere schade zelf zien te repareren. Het incident gebeurde namelijk tijdens het eerste deel van de marathonetappe. In het bivak is geen assistentie toegestaan waardoor de deelnemers zelf zullen moeten sleutelen. De tweeling heeft daardoor weinig nachtrust gehad.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 11:40

Happy New Studio!

Studio86 is helemaal vernieuwd zodat er nóg hippere foto's gemaakt kunnen worden!

Advertorial Evenementen gisteren 16:10

Twee dagen feest in Alphen aan den Rijn!

Nog drie weken en het is zover! Vrijdag 7 en zaterdag 8 februari zijn er niet één maar twee nieuwe feesten in Alphen: Das Winterfest en Winterlake. Heb jij al tickets?

Advertorial Winkels gisteren 13:20

Feestelijke opening 'Word eens wakker!'

Alphen aan den Rijn is binnenkort een bijzondere winkel rijker. Op De Werf opent Mariska van der Haven op zaterdag 1 februari haar winkel met de naam ‘Word eens wakker’. Het betreft een winkel in tweedehands dameskleding. Alle stukken hebben een duurzaam predicaat. De feestelijke grand opening is die dag van 10:00 tot 16:00 uur.

Calamiteiten gisteren 12:21

Grootschalige verkeerscontrole in Alphen

Op vrijdag 17 januari vond er een paar uur lang een grootschalige verkeerscontrole plaats op de Genielaan in Alphen, nabij de Hoorn. Hierbij zijn onder andere meerdere voertuigen in beslag genomen. 

Overige gisteren 12:06

Alphense Steven in actie voor Het vergeten kind

De 16-jarige Steven Heppener uit Alphen aan den Rijn, gaat op 20 januari 2020 een poging doen om het wereldrecord indoor karten te verbreken. Dit doet hij voor het goede doel ‘Het vergeten kind’.

Overige gisteren 11:33

Beste Dakar Rally ooit voor Tim en Tom Coronel

Tim en Tom Coronel hebben de finish van de Dakar Rally in Saudi-Arabië gehaald. Met het volbrengen van de race bereikte de tweeling ook nog het beste resultaat in de rangschikking ooit. Ze wisten de 27e plaats in de eindrangschikking te behalen.