Plutosport
Advertorial Gezondheid en welzijn

Tips om de winterdip te verslaan!

Misschien herken je het wel: je hebt veel moeite om 's ochtends uit bed te komen, je voelt je iets minder energiek dan in de zomer en je kunt je maar moeilijk concentreren... Grote kans dat je een winterdip te pakken hebt! Plutosport geeft je dé tips om snel weer wat beter in je vel te zitten.

Blijf in beweging

Het is misschien wel het laatste waar je op dit moment zin in hebt, toch is het verstandig om voldoende te blijven bewegen. Pak bijvoorbeeld eens een keertje de fiets i.p.v. de auto, loop een rondje tijdens je pauze of start je dag met een fijne work-out.

Tip: Ook als het regent of sneeuwt heb je geen excuus om jouw work-out over te slaan! Met een paar fitnessaccessoires tover je de zolder namelijk binnen no-time om in jouw eigen gym @ home.

Ga naar buiten

Het is natuurlijk extra mooi meegenomen als je buiten gaat bewegen, dan pak je namelijk gelijk nog wat vitamine D mee! Dus kleed je lekker warm aan en ga, bij voorkeur 's ochtends, eens lekker een frisse neus halen. Door de opkomende zon zal de aanmaak van melatonine afgeremd worden en zul je je snel minder moe voelen!

Tip: Een korte wandeling kan al een groot verschil maken, maar zo'n wandeling is natuurlijk extrafijn als je naderhand geen zere voeten krijgt! Met goede wandelschoenen zul je nóg meer plezier beleven aan de winterse wandelingen.

Biologische klok

Tijdens een winterdip is het extra belangrijk om jouw biologische klok goed op orde te hebben, het is dan ook aan te raden om je aan een vast ritme te houden. Ga doordeweeks op een vast tijdstip naar bed en zet deze dagen ook je wekker op een vast tijdstip. Zo voorkom je dat je biologische klok van slag raakt en heb je die winterdip binnen no-time verslagen!

Ontspannen

Naast voldoende beweging is het ook erg belangrijk om voldoende ontspanning in te plannen! Maak bijvoorbeeld een lekker kopje thee voor jezelf klaar en lees eens een goed boek of een leuk tijdschrift. Daarnaast hebben sommige mensen er baat bij om op te schrijven waar ze die dag dankbaar voor zijn, misschien is dit ook wel hét medicijn voor jou?

Tip: Start je dag met een fijne yogales. Yoga zorgt ervoor dat je minder stress ervaart, je lichaam sterker wordt en je de dag energieker kunt beginnen!

Eet gezond

En last but not least mag gezond eten natuurlijk ook niet ontbreken! In december was het waarschijnlijk zeer verleidelijk om lekker te genieten van kruidnoten, chocolade en kerststol, maar vanaf januari kun je je maar beter weer richten op de goede voedingsstoffen in bijvoorbeeld groene en fruit. Suikers zorgen er namelijk wel voor dat je voor een korte tijd meer energie krijgt, maar ze helpen je zeker niet in de strijd tegen een winterdip...

En verder... Blijf positief, zorg goed voor jezelf en probeer bovenstaande tips toe te passen. Hopelijk is die winterdip dan heel snel verleden tijd!


Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 15:27

Vijf goede redenen om te kiezen voor meer werkgeluk

Werkgeluk: een controversieel onderwerp waar zelden bij wordt stilgestaan. De combinatie van een leuke job, je privéleven, drie keer in de week sporten en het onderhouden van je sociale contacten vraagt om onwijs veel intrinsieke motivatie van jezelf, vind je niet? Je lichaam en geest zijn ervoor gebouwd. Maar is dat genoeg?

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.