Pixabay

Tips voor zomer afval

Het is zomer in Nederland. Dat betekent veel buiten zijn, een gezellige barbecue hier en daar of misschien wel een duik in het water. Maar wat doe je met al dat zomerse afval? Hier een paar tips!

Opblaasbare spullen

Opblaasbare spullen, zoals een kapotte zwemband, luchtbed of strandbal, behoren bij het restafval. Gaat het om grotere spullen? Dan kun je terecht bij het afvalbrengstation.

Zonnebrand

Heb je restanten zonnebrand of aftersun? Doe dit dan niet door de gootsteen, dit kan schade veroorzaken aan de riolering en waterzuivering. De verpakking, met inhoud, mag dus gewoon bij het restafval.

Oude tuinmeubels

Heb je nieuwe tuinmeubels aangeschaft? Breng de oude dan naar de kringloopwinkel, mits in goede staat. Anders kun je voor oude meubels terecht bij het afvalstation.

Dagje strand

Ga je naar het strand? Gooi altijd je afval in een prullenbak. Is deze vol of te ver? Neem het afval dan mee naar huis en gooi het daar weg.

Barbecue

Een barbecue op de planning staan? Scheid dan altijd je afval. Plastic bordjes, bestek en verpakkngen van vlees bij het plastic afval, resten van vlees, vis, groente en fruit bij het gft. Houtskool hoort bij het restafval.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten. 

Horeca vandaag 13:49

Alphense horecaondernemers zetten in op alternatieve menu's met de kerstdagen

Het ziet er steeds meer naar uit dat horecaondernemers hun restaurants met de kerstdagen gesloten moeten houden. Bij veel Alphense horecaondernemers wordt de hoop dat ze voor die tijd open mogen dan ook steeds minder. Daarom bereiden ze zich voor op het alternatief waar ze inmiddels al enige ervaring mee hebben: maaltijden bezorgen. 

Alphens Sinterklaas Journaal Voor Kinderen vandaag 12:32

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2020 - Weekoverzicht week 48

Ook dit jaar beleven de Sint en zijn pieten weer de leukste avonturen in het Alphens Sinterklaas Journaal. Een overzicht van de afgelopen week kun je nu zien op Alphens.nl! Tot en met 4 december kijk je iedere schooldag een nieuwe aflevering via Alphens.nl.

Sport vandaag 11:13

Alphense Marielle (22) stapt zonder ervaring op de fiets om mee te doen aan Tour for Life

In acht dagen tijd 1300 kilometer afleggen voor het goede doel. Dat staat de Alphense Marielle Gaalswijk (22) te wachten in augustus 2021. Voor sportliefhebbers al een behoorlijke uitdaging, maar zeker voor Marielle. Zij is deze uitdaging aangegaan zonder veel ervaring met fietsen te hebben. “Het wordt heel hard trainen, maar ik heb er onwijs veel zin in!”