Pixabay

Tips voor zomer afval

Het is zomer in Nederland. Dat betekent veel buiten zijn, een gezellige barbecue hier en daar of misschien wel een duik in het water. Maar wat doe je met al dat zomerse afval? Hier een paar tips!

Opblaasbare spullen

Opblaasbare spullen, zoals een kapotte zwemband, luchtbed of strandbal, behoren bij het restafval. Gaat het om grotere spullen? Dan kun je terecht bij het afvalbrengstation.

Zonnebrand

Heb je restanten zonnebrand of aftersun? Doe dit dan niet door de gootsteen, dit kan schade veroorzaken aan de riolering en waterzuivering. De verpakking, met inhoud, mag dus gewoon bij het restafval.

Oude tuinmeubels

Heb je nieuwe tuinmeubels aangeschaft? Breng de oude dan naar de kringloopwinkel, mits in goede staat. Anders kun je voor oude meubels terecht bij het afvalstation.

Dagje strand

Ga je naar het strand? Gooi altijd je afval in een prullenbak. Is deze vol of te ver? Neem het afval dan mee naar huis en gooi het daar weg.

Barbecue

Een barbecue op de planning staan? Scheid dan altijd je afval. Plastic bordjes, bestek en verpakkngen van vlees bij het plastic afval, resten van vlees, vis, groente en fruit bij het gft. Houtskool hoort bij het restafval.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels gisteren 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige gisteren 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek 8 aug. 2020 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!