Bibliotheek Rijn en Venen

Titel ‘Beste Bibliotheek van Nederland’ gaat niet naar Alphense bibliotheek

Bibliotheek Alphen Centrum was genomineerd voor de Beste Bibliotheek van Nederland, maar ging er helaas niet met de titel vandoor. Toch heerst er vooral trots.

In totaal waren er vijf bibliotheken in de race voor de titel ‘Beste Bibliotheek van Nederland’. Naast Bibliotheek Alphen Centrum waren ook Bibliotheek Budel, CulturA & Zo Nootdorp, Bibliotheek Venlo en HuB.Bibliotheek Kerkrade genomineerd. De HuB.Bibliotheek in Kerkrade is dinsdag 2 november door publiek en vakjury gekozen tot Beste Bibliotheek van Nederland 2021.

De jury spreekt van indrukwekkende bibliotheken: “Allemaal vervullen ze een brede functie in hun werkgebied, die aansluit bij de maatschappelijke bibliotheek van vandaag de dag. Dat doen ze met ruime openingstijden en een breed activiteitenprogramma, dat steeds in samenwerking met lokale partners wordt geëxploiteerd.”

Ondanks dat Bibliotheek Alphen Centrum er niet met de titel vandoor ging, overheerst een gevoel van trots dat ze bij de genomineerden hoorden. Ook het juryrapport, waarin onder andere de nieuwbouw werd aangehaald, is iets om trots op te zijn. Als kers op de taart is de jury van mening dat de bibliotheek een voorbeeldfunctie heeft voor de rest van het Nederlandse bibliotheekveld.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek plein vandaag 12:26

Nominatie Groen Lintje van start!

Ben je een inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn? Ben of ken je iemand die zich inzet voor een duurzame en groene wereld? Geef jezelf of die ander dan op voor het Groene Lintje 2022!

Advertorial Natuur en recreatie vandaag 11:39

Verre reizen, honderden euro’s voordeliger

Na bijna twee jaar kunnen we eindelijk weer eens gaan nadenken over de volgende verre reis die al een tijdje op het verlanglijstje staat. Zo’n reis plannen willen we natuurlijk zo voordelig mogelijk. Door direct bij de verre reizen specialist te boeken, scheelt dit tot honderden euro’s.

Overige vandaag 10:07

Uitbreiding van de Ontmoetingswinkel Leger des Heils Alphen aan den Rijn

De kledingwinkel van het Leger des Heils gaat uitbreiden en van naam veranderen. Dankzij nieuwe enthousiaste vrijwilligers gaan ze vanaf februari naast de woensdagochtend ook op de donderdagochtend open. Zo gaat de kledingwinkel een Ontmoetingswinkel worden voor iedereen.