Toch 287.000 euro naar Alphense zwembaden

Wethouder Gert-Jan Schotanus legt de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn in de komende raadsvergadering een voorstel voor om De Thermen 2, exploitant van de Alphense zwembaden, per direct een extra bijdrage van 287.000 euro te geven.

Ondanks zijn weigering tijdens de raadscommissievergadering op 7 maart, komt wethouder Gert-Jan Schotanus nu toch met een aangepast voorstel naar de gemeenteraad. De Alphense zwembaden krijgen in dat voorstel direct 287.000 euro om de onvermijdelijke niet voorziene tekorten over 2016 tot en met 2018 te dekken. Daarnaast wil de wethouder met de politieke partijen en De Thermen 2 in gesprek tijdens een informatiemarkt met als onderwerp de samenwerking vanaf 2019.
In het oorspronkelijke voorstel wilde de wethouder direct de subsidie bevriezen op het niveau van 2018 als oplossing voor 2019, waarin ook verliezen worden verwacht. Daarnaast zou dan de toekomst worden onderzocht.

Naar verwachting gaat de gemeenteraad op donderdag 28 maart met het aangepaste voorstel akkoord. De coalitiepartijen waren al voorstander van de extra bijdrage. Vanuit de oppositie stelde Ernst-Jan Straver (PvdA) voor om de knip tussen 2018 en de andere jaren te maken. Hiervoor was op 7 maart steun van andere fracties uit de oppositie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 16:41

Werken bij Van der Valk Avifauna

Gastvrijheid, doorpakken, je thuis voelen en plezier hebben in je werk. Daar draait het bij Van der Valk om. Voel jij je aangesproken? Dan is Van der Valk Avifauna op zoek naar jou!

Wonen en bouwen gisteren 15:53

Zelfstandig wonen bij De Ampère, Lois heeft er zin in

Lois is een spontane jongedame van bijna 20 jaar. Nu woont ze nog met haar ouders, drie zusjes en twee broers in Alphen, maar dat gaat binnenkort veranderen. Ze gaat namelijk het huis uit om te gaan wonen bij De Ampère. 

Overige gisteren 13:39

Houten overnaadse sloep gestolen uit de Rijnhaven

In de nacht van 27 op 28 juli is een houten overnaadse sloep gestolen in de Rijnhaven in Alphen. De eigenaar hoopt met hulp van Alphenaren de dader(s) te vinden en zijn sloep terug te krijgen.