Bibliotheek Rijn en Venen

Toch wel een afhaalloket mogelijk bij Bibliotheek Alphen Centrum

Het mocht eerst niet van de veiligheidsregio, maar nu toch wel: een afhaalloket voor gereserveerde boeken bij de bibliotheek. Vanaf dinsdag 10 november kun je boeken afhalen bij de bibliotheek in het Alphense centrum. 

De Bibliotheek Alphen, Ter Aar, Boskoop en Woubrugge zijn vanaf 10 november geopend voor het afhalen van reserveringen die klaar staan en voor het inleveren van boeken. Dit kan tijdens openingstijden. De overige vestigingen volgen snel met een afhaalloket. Reserveer je boeken en kom ze, zodra je bericht hebt dat ze klaarstaan, ophalen. Voor overige dienstverlening is de bibliotheek nog tot en met woensdag 18 november gesloten.

Reserveren gaat op de gebruikelijke online manier met de Bibliotheek Wise app of via de catalogus op www.bibliotheekrijnenvenen.nl. Boeken kunnen gereserveerd worden uit de collectie van álle vestigingen, ook buiten Bibliotheek Rijn en Venen. Tijdens de (aangepaste) openingstijden kun je de reservering ophalen. Bij de afhaallocatie staat de werkwijze van afhalen aangegeven.

VVV, Erfgoedcentrum en activiteiten

Met het sluiten van de Bibliotheek sluit ook het VVV kantoor. Tot en met 18 november is het niet mogelijk het VVV te bezoeken. Ook het Erfgoedcentrum in Alphen aan den Rijn, en dus ook de studiezaal van het gemeente archief, is gesloten. Het maken van een afspraak voor na die periode kan vanaf woensdag 18 november via studiezaal@bibliotheekrijnenvenen.nl.

Alle geplande fysieke activiteiten in alle vestigingen, zijn ook afgelast. Een reservering daarvoor in de periode tot en met 18 november komt daarom te vervallen. Als het mogelijk is de activiteit te verplaatsen, zal Bibliotheek Rijn en Venen je daarover apart informeren. Online activiteiten gaan wel gewoon door.

Geen boetes

Lenen doe je dit hele jaar nog boetevrij. Maak je dus geen zorgen over te laat ingeleverde boeken. Tot en met 31 december worden die niet in rekening gebracht.

Op de foto: het afhaalloket bij de bibliotheek in Alphen in het voorjaar.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!