Bibliotheek Rijn en Venen

Toch wel een afhaalloket mogelijk bij Bibliotheek Alphen Centrum

Het mocht eerst niet van de veiligheidsregio, maar nu toch wel: een afhaalloket voor gereserveerde boeken bij de bibliotheek. Vanaf dinsdag 10 november kun je boeken afhalen bij de bibliotheek in het Alphense centrum. 

De Bibliotheek Alphen, Ter Aar, Boskoop en Woubrugge zijn vanaf 10 november geopend voor het afhalen van reserveringen die klaar staan en voor het inleveren van boeken. Dit kan tijdens openingstijden. De overige vestigingen volgen snel met een afhaalloket. Reserveer je boeken en kom ze, zodra je bericht hebt dat ze klaarstaan, ophalen. Voor overige dienstverlening is de bibliotheek nog tot en met woensdag 18 november gesloten.

Reserveren gaat op de gebruikelijke online manier met de Bibliotheek Wise app of via de catalogus op www.bibliotheekrijnenvenen.nl. Boeken kunnen gereserveerd worden uit de collectie van álle vestigingen, ook buiten Bibliotheek Rijn en Venen. Tijdens de (aangepaste) openingstijden kun je de reservering ophalen. Bij de afhaallocatie staat de werkwijze van afhalen aangegeven.

VVV, Erfgoedcentrum en activiteiten

Met het sluiten van de Bibliotheek sluit ook het VVV kantoor. Tot en met 18 november is het niet mogelijk het VVV te bezoeken. Ook het Erfgoedcentrum in Alphen aan den Rijn, en dus ook de studiezaal van het gemeente archief, is gesloten. Het maken van een afspraak voor na die periode kan vanaf woensdag 18 november via studiezaal@bibliotheekrijnenvenen.nl.

Alle geplande fysieke activiteiten in alle vestigingen, zijn ook afgelast. Een reservering daarvoor in de periode tot en met 18 november komt daarom te vervallen. Als het mogelijk is de activiteit te verplaatsen, zal Bibliotheek Rijn en Venen je daarover apart informeren. Online activiteiten gaan wel gewoon door.

Geen boetes

Lenen doe je dit hele jaar nog boetevrij. Maak je dus geen zorgen over te laat ingeleverde boeken. Tot en met 31 december worden die niet in rekening gebracht.

Op de foto: het afhaalloket bij de bibliotheek in Alphen in het voorjaar.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.

Verkeer en vervoer gisteren 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.