GroenLinks Alphen aan den Rijn

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.

Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat de gemeente ‘vanwege de ontwikkelingen rond De Werf nu ook naar andere plaatsen die als broedplaats gebruikt kunnen worden’ zoekt. De ontwikkelingen waar naar werd verwezen zijn de woningbouwplannen in het Rijnhavengebied. Later kwam wethouder Van As terug op deze uitspraak, door te zeggen dat hij de creatieve broedplaats intact wil houden door meer start-ups te verenigen in een soort bedrijvenverzamelgebouw.

GroenLinks was verbaasd over deze berichtgeving, te meer omdat de raad met de vorig jaar aangenomen Cultuurvisie unaniem had besloten De Werf aan te wijzen als culturele broedplaats. Dit betekent dat het college ervoor verantwoordelijk is om deze functie op een goede manier vorm te geven. GroenLinks wilde daarom graag de garantie dat de gemeente zich hier vol voor inzet. Wethouder Van As beloofde tijdens de raadsvergadering zich aan de uitgangspunten van de Cultuurvisie te houden.

Raadslid René Driesen legt uit waarom GroenLinks de functie van De Werf wil behouden: “Het is een bijzondere hotspot die veel creatieve ondernemers trekt. De locatie is uniek, je kunt hetzelfde concept niet zo maar ergens anders realiseren. De plek is centraal gelegen, in de buurt van de nieuwe wijken in het Rijnhavengebied dat juist steeds levendiger wordt.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:47

Betere bescherming voor molenbiotopen alle Alphense molens

De Rijnlandse Molenstichting diende bezwaarschriften in over de forse aantasting van de molenbiotoop van de Vrouwgeestmolen in Alphen aan den Rijn. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente nu alle molenbiotopen in de bestemmingsplannen onderzocht.

Advertorial Theater vandaag 12:50

Tweede bijeenkomst: verhalen delen uit het Rooie Dorp

Het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn is een markante plek vol verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Parkvilla gaat samen met de bewoners deze verhalen laten zien in de vorm van een theaterstuk. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:42

Nieuw plan voor tankstation en snellaadplekken langs N207

Ondernemer Peter van Eijk heeft plannen om langs de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden een nieuw tankstation te bouwen. Het onbemande TinQ-station komt bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.