GroenLinks Alphen aan den Rijn

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.

Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat de gemeente ‘vanwege de ontwikkelingen rond De Werf nu ook naar andere plaatsen die als broedplaats gebruikt kunnen worden’ zoekt. De ontwikkelingen waar naar werd verwezen zijn de woningbouwplannen in het Rijnhavengebied. Later kwam wethouder Van As terug op deze uitspraak, door te zeggen dat hij de creatieve broedplaats intact wil houden door meer start-ups te verenigen in een soort bedrijvenverzamelgebouw.

GroenLinks was verbaasd over deze berichtgeving, te meer omdat de raad met de vorig jaar aangenomen Cultuurvisie unaniem had besloten De Werf aan te wijzen als culturele broedplaats. Dit betekent dat het college ervoor verantwoordelijk is om deze functie op een goede manier vorm te geven. GroenLinks wilde daarom graag de garantie dat de gemeente zich hier vol voor inzet. Wethouder Van As beloofde tijdens de raadsvergadering zich aan de uitgangspunten van de Cultuurvisie te houden.

Raadslid René Driesen legt uit waarom GroenLinks de functie van De Werf wil behouden: “Het is een bijzondere hotspot die veel creatieve ondernemers trekt. De locatie is uniek, je kunt hetzelfde concept niet zo maar ergens anders realiseren. De plek is centraal gelegen, in de buurt van de nieuwe wijken in het Rijnhavengebied dat juist steeds levendiger wordt.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Dronefotografie vandaag 15:53

Alphen vanuit de lucht: de zomerse Zegerplas

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Zegerplas in de zomer.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 13:42

Familievoorstelling naar mega populaire bestseller in Castellum te zien!

Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’ die zowel de Zapp Theaterprijs als een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog geschifter stuk. De boomhut is inmiddels 52 verdiepingen hoog! Op zaterdag 24 september is de familievoorstelling te zien in Theater Castellum.

Verkeer en vervoer vandaag 13:35

Storing Albert Sweitzerbrug zorgt voor vastlopen verkeer

Vanwege een storing aan de Albert Schweitzerbrug loopt het verkeer op verschillende plekken in Alphen aan den Rijn vast. Het is nog onduidelijk wat er precies met de brug aan de hand is. Op dit moment weten we dat één van de brugkleppen niet naar beneden gaat.

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.