GroenLinks Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.

Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat de gemeente ‘vanwege de ontwikkelingen rond De Werf nu ook naar andere plaatsen die als broedplaats gebruikt kunnen worden’ zoekt. De ontwikkelingen waar naar werd verwezen zijn de woningbouwplannen in het Rijnhavengebied. Later kwam wethouder Van As terug op deze uitspraak, door te zeggen dat hij de creatieve broedplaats intact wil houden door meer start-ups te verenigen in een soort bedrijvenverzamelgebouw.

GroenLinks was verbaasd over deze berichtgeving, te meer omdat de raad met de vorig jaar aangenomen Cultuurvisie unaniem had besloten De Werf aan te wijzen als culturele broedplaats. Dit betekent dat het college ervoor verantwoordelijk is om deze functie op een goede manier vorm te geven. GroenLinks wilde daarom graag de garantie dat de gemeente zich hier vol voor inzet. Wethouder Van As beloofde tijdens de raadsvergadering zich aan de uitgangspunten van de Cultuurvisie te houden.

Raadslid René Driesen legt uit waarom GroenLinks de functie van De Werf wil behouden: “Het is een bijzondere hotspot die veel creatieve ondernemers trekt. De locatie is uniek, je kunt hetzelfde concept niet zo maar ergens anders realiseren. De plek is centraal gelegen, in de buurt van de nieuwe wijken in het Rijnhavengebied dat juist steeds levendiger wordt.”


Meer nieuws

Politiek vandaag 09:53

Leefomgeving Alphen Centrum en Park Zegersloot

In de gebiedsagenda 2024-2027 voor Alphen Centrum en Park Zegersloot gaat het over de leefomgeving van een stedelijk gebied en een aansluitend recreatiegebied. Belangrijk zijn het vergroenen van het stedelijk gebied met een goede aansluiting naar het recreatiegebied, betere verkeersveiligheid vooral voor fietsers en voetgangers en meer ontmoetingsplekken.

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.