Pixabay

Toename in schuurinbraken in Alphen aan den Rijn

Dieven gaan steeds vaker op zoek naar dure spullen in Zuid-Hollandse schuren, bijgebouwen en garages: het aantal inbraken neemt toe. In Alphen aan den Rijn is het aantal inbraken ook gestegen, met een toename van maar liefst 41,46% in vergelijking met het jaar ervoor. De cijfers onthullen dat het aantal schuurinbraken in deze gemeente is gestegen van 17 in 2022 tot 58 in 2023.

Uit recent onderzoek van Independer, dat steunt op gegevens van zowel de Politie als het CBS, blijkt dat het aantal inbraken in Zuid-Holland in 2023 met een opmerkelijke stijging van 11,6% is toegenomen vergeleken met het voorgaande jaar, wat resulteerde in meer dan 2.456 gevallen.

Beveiligen

"Deze aanzienlijke toename benadrukt opnieuw het belang van het adequaat beveiligen van schuren en garages met degelijke sloten. Elektrische fietsen en luxe barbecues, zoals een Green Egg, zijn kostbare bezittingen. Verzekeraars vergoeden alleen schade wanneer de ruimte goed is afgesloten. Als de schuurdeur simpelweg open stond, vervalt de dekking," waarschuwt Michel Ypma, expert woonverzekeringen bij Independer.

De gegevens markeren Zuid-Holland als de provincie met het hoogste aantal schuurinbraken in 2023, goed voor bijna een kwart van alle gevallen in heel Nederland.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.