Josh Walet

Toename van autodiefstallen in Alphen aan den Rijn

De Alphense politie slaat alarm over een recente stijging van diefstallen in en uit voertuigen, een zorgwekkende trend die de afgelopen weken lijkt te zijn toegenomen. Wat aanvankelijk begon in de wijk Beerendrecht, heeft zich nu verplaatst naar Kerk en Zanen.

Afgelopen weekend werd een camera werd gestolen uit een BMW. De diefstal werd vastgelegd op beeld. Nadat contact was opgenomen met het slachtoffer, werd duidelijk dat soortgelijke camera's mogelijk bij meerdere auto's in de buurt waren weggenomen, zonder dat dit bij de politie was gemeld.

Aangifte

De politie benadrukt het belang van het doen van (online) aangifte. Dit stelt hen in staat om de omvang en locatie van de diefstallen in kaart te brengen, waardoor effectievere maatregelen genomen kunnen worden. Met de mogelijkheid om online aangifte te doen, wordt het voor slachtoffers eenvoudiger om hun verlies te melden en draagt dit bij aan een gedetailleerder beeld van de situatie.

Heb je camerabeelden? Neem contact op via 0900-8844. Ook bij een verdachte situatie kun je je de politie bellen via 0900-8844 of 112.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:18

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.