Pixabay

Toeristenbelasting stijgt aanzienlijk in Gemeente Alphen aan den Rijn

Reizigers die dit jaar een hotelovernachting boeken in Zuid-Holland betalen aanzienlijk hogere toeristenbelastingen, en gemeente Alphen aan den Rijn blijft niet achter. Volgens recente gegevens betaalt een toerist nu gemiddeld €3,05 aan toeristenbelasting per persoon per nacht, wat neerkomt op een stijging van 13,1% ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging wordt gemarkeerd als de hoogste onder alle Nederlandse provincies.

Momenteel betalen toeristen in 307 van de 342 Nederlandse gemeenten toeristenbelasting. De tarieven variëren per gemeente, waardoor ze jaarlijks kunnen veranderen. In Alphen aan den Rijn is de toeristenbelasting met maar liefst 33,3% gestegen ten opzichte van 2023, waar het tarief per persoon per nacht momenteel op €2,00 ligt.

Hoogste stijging in Zoetermeer

De grootste stijging in Zuid-Holland vindt plaats in Zoetermeer, waar toeristen aanzienlijk meer betalen dan het voorgaande jaar. Het tarief is gestegen naar €9,38 per persoon per nacht, een sprong van 143,8% ten opzichte van vorig jaar, toen het tarief op €3,85 lag. Amsterdam spant echter de kroon met een toeristenbelasting van €16,76.

Gemiddeld betaalt een persoon in Zuid-Holland €3,05 per nacht aan toeristenbelasting. De top vijf van steden met de hoogste stijgingen in toeristenbelasting in Zuid-Holland is als volgt:

  1. Zoetermeer: +143,8%
  2. Dordrecht: +75%
  3. Delft: +47,5%
  4. Alphen aan den Rijn: +33,3%
  5. Zuidplas: +31,4%

Dit onderzoek is uitgevoerd door bungalowparkoverzicht.nl, meer informatie vind je hier.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:18

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.