Algemeen

Toernooi bij Esports Game Arena met prijzenpot van $50.000

Tussen donderdag 27 september en zondag 30 september organiseert de Esports Game Arena de 'Blitzkrieg Masters'. Hierin nemen 16 teams van over de hele wereld het tegen elkaar op in de game Battalion 1944 en spelen om een prijzenpot van maar liefst $50.000

Deze week vormt Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn het strijdtoneel voor de internationale finale van een Tweede Wereldoorlog-game: Battalion 1944. Deelnemers komen uit heel Europa, en zelfs uit de VS en Canada overvliegen voor dit toernooi. Dat is niet alleen voor de lol: er staat 50.000 dollar prijzengeld op het spel. Zulke bedragen zijn niet vreemd in de wereld van esports (competitief gamen). Zo bestaat de prijzenpot van de razend populaire game Fortnite in het seizoen 2018/19 uit 100 miljoen dollar.

Op donderdag en vrijdag spelen de internationale teams een poulefase, de finales vinden plaats op zaterdag en zondag. Op alle dagen behalve donderdag is Esports Game Arena gratis toegankelijk voor publiek om het talent te aanschouwen. De wedstrijden beginnen rond 12 uur 's middags en duren de hele dag. Een live-uitzending van het toernooi is te volgen via de website Twitch.

De Esports Game Arena is een bar waar gamers op verschillende systemen kunnen gamen. Daarnaast worden er competities en toernooien van verschillende games gehouden, waaronder Fortnite, League of Legends en Call of Duty. De locatie is voorzien van een livestreamstudio waar uitzendingen worden geproduceerd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.