Tom Coronel gaat nieuw avontuur aan op “mooiste baan ter wereld”

 “Na het winnen van de titel in de TCR Europe Series was het wel weer eens tijd voor een nieuw avontuur”, vond coureur Tom Coronel. Dat avontuur krijgt dit seizoen vorm met een compleet raceprogramma op de Nürburgring-Nordschleife, het roemruchte circuit in de Eifel dat Tom zonder aarzeling als “de mooiste baan ter wereld” omschrijft.

Naast een aantal vier-uursraces vormt de jaarlijkse 24-uursrace (31 mei-2 juni) het hoogtepunt van het seizoen. Coronel vormt een team met de Portugese oud-Formule 1-rijder Tiago Monteiro en zijn beide Nederlandse landgenoten Jan Jaap van Roon en Paul Meijer. Het kwartet komt in de sterk bezette Cup2-klasse in actie met een Porsche 911 GT3 Cup, die wordt gerund door Max Kruse Racing, het team van de vroegere Duitse voetbalinternational.

Op de vraag wat er zo mooi is aan de Nürburgring-Nordschleife sprankelt Tom Coronel van enthousiasme. “Alleen al als ik daar naartoe rijd, heb ik één grote smile op mijn gezicht! Het is gewoon het allergaafste circuit. Je hebt daar alles: snelle bochten, langzame bochten, lange rechte stukken, hoogteverschil… En dan kun je ook nog eens van alles qua weer tegenkomen: mist, regen, sneeuw… Echt extreme omstandigheden, waarvan je denkt: ‘Dit kan gewoon niet’, maar op de Nordschleife kan dat allemaal wel! Het is echt verslavend, dat moet je gewoon een keer meegemaakt hebben!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:42

Sander deelt het geheim achter het succes met zijn website debaardman.nl

Vandaag hebben we het genoegen om te praten met een ware specialist op het gebied van baarden en gezichtsverzorging. Sander Beukelaar (inmiddels bekend als De Baardman) is geboren en getogen in ons eigen Alphen aan den Rijn en helpt niet alleen mannen met hun baarden in topconditie te houden, maar biedt ook een uniek inkijkje in de wereld van gezichtsverzorging. 

Advertorial Evenement vandaag 16:51

Kids- en cultuurprogramma voor Zomerspektakel aan het Meer is bekend!

Aan de kids wordt ook gedacht! Tijdens het Zomerspektakel aan het Meer op zondag 2 juni valt er traditiegetrouw weer genoeg te beleven voor zowel jonge als oudere kinderen. De hele dag kunnen kids van alle leeftijden zich gratis vermaken met springkussens, bungeetrampolines, de sweeper, het reuzenrad, gave optredens, glittertattoos en nog veel meer.

Overige vandaag 15:38

Alphens.nl geeft gastles over journalistiek op basisschool Het Vianova

Afgelopen dinsdag was het zover: het team van Alphens.nl gaf een gastles bij basisschool Het Vianova in het kader van hun project ‘Hoe het nieuws wordt gemaakt’. We waren ontzettend enthousiast om de leerlingen van vier groep 7-klassen mee te nemen in de boeiende wereld van de journalistiek en onze passie voor nieuws met hen te delen.

Overige vandaag 14:14

Heropening SamenHuis: Een nieuw begin na verbouwing 

Na een periode van verbouwing en vernieuwing is het met trots dat het bestuur en coördinatoren van SamenHuis aankondigen dat de deuren opnieuw worden geopend om gasten te verwelkomen. "We zijn verheugd om onze gasten weer te kunnen ontvangen in onze vernieuwde ruimtes", aldus het bestuur.

Advertorial Politiek plein vandaag 13:33

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Rijndijk

Maandagavond 3 juni houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Buurthuis De Som, aan de Joseph Haydenlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeenteraadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.