Advertorial Cafe 1640

Tom en Arlet werken met veel plezier in Café 1640: “We doen niets liever!”

Vanaf zaterdag 6 november bedienen de medewerkers van Café 1640, gevestigd in het Schoutenhuis aan de Julianastraat, je met een nóg grotere glimlach dan je al van hen gewend was. Onder hen zijn Tom en Arlet, die beiden al een aantal jaar klaar staan voor de gasten. In het Schoutenhuis vonden ze ook elkaar, want ze zijn al vier jaar een stelletje.

Voordat Arlet in het Schoutenhuis kwam werken, was ze werkzaam bij een horecaonderneming op de Botermarkt in Leiden. Daar serveerde ze veel verschillende soorten tosti’s. Maar toen kwam het Schoutenhuis op haar pad. “Mijn moeder zag daar een advertentie staan. Dat leek me wel leuk, dus ben ik stage gaan lopen.” Al snel wist het team dat Arlet een geweldige toevoeging was. Ze waren zelfs zo blij met Arlet dat ze na drie weken stage lopen al te horen kreeg dat ze kon blijven. Inmiddels loopt ze al vijf jaar lang met veel plezier bij hen op de werkvloer.

Liefde op de werkvloer

Het Schoutenhuis is ook de plek waar Arlet haar vriend Tom heeft leren kennen, die ook al vijf jaar werkzaam is in de lunchroom. Arlet kan nog in geuren en kleuren navertellen hoe ze een relatie met elkaar kregen. “Voor mij was het liefde op het eerste gezicht”, glundert ze. “Het moment dat hij binnenliep wist ik het direct, hij zou mijn vriend worden.” Het was op de werkvloer dat Arlet aan Tom verkering vroeg. “Tom stond in de vaat en ik in de bediening. Toen heb ik het gewoon gevraagd. Nu hebben we al vier jaar een relatie!” Maar flikflooien op de werkvloer zit er niet in. “Dat mag niet”, zegt Tom.

Eén van de dingen die Tom en Arlet met elkaar gemeen hebben is dat ze graag werken. Voor Tom is het zelfs één van zijn grootste hobby’s. “Mensen bedienen en afwassen in de keuken vind ik zo leuk om te doen, lekker onder de mensen zijn. Daar geniet ik heel erg van”, grijnst hij. Als we af moeten gaan op de verhalen van de begeleiding en vrijwilligers, is Tom de grappenmaker van het team. “Geintjes maken vind ik heel erg leuk”, geeft hij toe.

Het is dan ook niet raar dat hij De schippers van de Kameleon een leuk boek vindt. “Dat boek heb ik net uit”, vertelt hij trots. Tom oefent bij Café 1640 aan het eind van de dag namelijk ook met lezen. Nu hij zijn diploma binnen heeft voor de cursus Geld rekenen, wil hij dan ook graag een nieuwe cursus volgen om nog beter te kunnen lezen en schrijven. “Ik wil daar graag beter in worden. Dan kan ik straks ook telefonische reserveringen aannemen. Dat lijkt me heel stoer.”

Alleskunners

Alles wat Tom doet in de lunchroom vindt hij leuk. “Bedienen, afwassen, achter de bar staan, kassa draaien, de koeling bijvullen. Ik zeg nooit ‘nee’ tegen iets.” Ondanks dat Tom het geweldig vindt als er gasten zijn, vindt hij het stiekem ook erg leuk als er niemand is. “Als er geen gasten zijn kan ik lekker meezingen.” Aangezien hij groot fan is van de Amsterdamse voetbalclub Ajax spreekt zijn favoriete nummer voor zich. “Dat is Bloed, zweet en tranen. Lekker luid meezingen!”

Arlet staat er hetzelfde in als Tom: “Werken is één van de leukste dingen.” Stilzitten is niks voor haar. Dat maakte de coronaperiode wel lastig. “Thuiszitten vind ik niet leuk, dat geeft ook wat irritaties. Ik woon in het Thomashuis in Leiderdorp. Mijn buurman daar is nogal druk. Toen we veel thuis moesten zitten kon ik hem wel achter het behang plakken. Dat heb ik soms ook wel met collega’s”, knipoogt ze. Arlet is dan ook blij als ze na de verbouwing weer aan de slag kan in Café 1640. “Geef mij maar gasten. Mensen bedienen vind ik het leukste wat er is.”

En wat doet Arlet dan als ze niet aan het werk is? “Zwemmen, fietsen, wandelen, dansen, ik vind het allemaal leuk om te doen. Diamond Painting doe ik ook graag als ik thuis op mijn eigen kamer zit. Dan heb ik even lekker een momentje voor mezelf. Zo heb ik altijd wat te doen.” Dat Arlet graag bezig blijft blijkt wel uit het feit dat ze zelfs op haar vrije dag nog aan het werk is. “Dan werk ik vaak bij mijn moeder in de kapsalon. Daar veeg ik de vloer schoon en schenk ik koffie in. Als ik maar onder de mensen ben, daar geniet ik het meeste van!”

Alle interviews met de helden van Café 1640 lees je hier

Gezellig dat je aanschuift bij Café 1640. Graag verwelkomen zij je vanaf zaterdag 6 november in de nieuw gerestylde lunchroom, zien ze je snel? 

Café 1640, gevestigd in het Schoutenhuis  - goed eten, goed doen.
Julianastraat 4, Alphen aan den Rijn. 
@Café_1640 


Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.