Algemeen

TomMobiel mag blijven rijden na geslaagde pilot

De TomMobiel in Alphen aan den Rijn mag blijven rijden. Het afgelopen jaar werd een pilot gedraaid met het vervoersmiddel in de wijk Kerk en Zanen. Volgens wethouder Han de Jager is de pilot een succes gebleken en dus blijft het initiatief voortbestaan.

De TomMobiel is een elektrisch wagentje waarin mensen die minder mobiel zijn zich door vrijwilligerskunnen laten vervoeren naar bijvoorbeeld de huisarts, een winkelcentrum of andere bestemmingen. Het afgelopen jaar hebben zo'n 1400 mensen gebruikt gemaakt van de TomMobiel en staat er zo'n 10.000 kilometer op de teller. 

"Het is een goed gebruikte voorziening, waarvan hulde voor alle vrijwilligers die de TomMobiel laten rijden", aldus De Jager. Nu de pilot een succes is, zal de TomMobiel ook in andere Alphense wijken gaan rijden.

ANWB Automaatje 
Deze maand gaat ook ANWB Automaatje van start in de gemeente Alphen aan den Rijn. Automaatje is een service waarbij vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten vervoeren en is een aanvulling op de TomMobiel. In tegenstelling tot de TomMobiel vervoeren vrijwilligers de passagiers in hun eigen auto en krijgen daarvoor een kleine vergoeding.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.