Josh Walet

Top 5 verkoeling en plezier in Alphen

Komende zaterdag wordt het weer boven de 30 graden, tijd om verkoeling op te zoeken! Waar vind je in Alphen de leukste plekken?

Speelvijver Zegerplas
Het strandje aan de speelvijver heeft een flinkje opknapbeurt ondergaan. Het strandje is veilig voor kinderen om te spelen en zwemmen en er is een nieuw speelschip neergezet om op te klimmen en klauteren. Voor de oudere kinderen is er het Urban Athletes Park. Gaat de zon onder maar nog geen zin om naar huis te gaan? Ga dan een hapje eten bij Wet 'n Wild!

Zwembad de Hoorn
Alphen telt één zwembad met een buitenbad. Op de ligweide kun jij als ouder lekker in het zonnetje liggen terwijl de kinderen zich vermaken in het water. Binnen kunnen de kinderen van de 60 meter lange glijbaan, in de stroomversnelling of van de duikplanken springen.

Foto: Josh Walet

Waterpompen
Wist je dat je in het Weteringpark een lange baan hebt met allemaal waterpompen? De kinderen kunnen hier heerlijk spelen en afkoelen.

Foto: WValphen.nl

Suppen
Helemaal van nu: suppen! Kan jij niet surfen maar vind je het wel leuk om op een surfplank te staan? Huur dan een sup en maak een rondje over de Zegerplas of steek het meer over richting het Aarkanaal. Je bent dan ook gelijk sportief bezig, win-win situatie toch? Je huurt een SUP board bij Wet 'n Wild of de surfvereniging.

Foto: Pixabay

Natuureiland Pampus
Vorig jaar opende natuureiland Pampus, een initiatief van IVN Alphen aan den Rijn. Kinderen kunnen hier bij en met het water spelen en met een (zelf meegebracht) bootje varen. Het natuureiland wordt bijgehouden door vrijwilligers en is inmiddels een groene oase midden in de woonwijk Nieuwe Sloot.

Foto: Pampus Facebook


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000. 

Advertorial Horeca vandaag 10:54

Spooky Sunday bij ALFREDS

Op zondag 20 oktober kun je met het hele gezin Halloween vieren bij ALFREDS!

Politiek vandaag 08:38

Misverstanden met Molukse gemeenschap uit de weg geruimd

Wethouder Kees van Velzen en de Molukse gemeenschap hebben een goed gesprek gehad over de toekomst van het buurthuis Kaju Putih. Er waren misverstanden ontstaan naar aanleiding van uitspraken van de wethouder.

Blog Opinie gisteren 20:03

MINERVA Visieloze visie

Ik krijg buikpijn van de Cultuurvisie van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het is een bedroevend slecht staaltje beleidswerk. In een visie verwacht je namelijk om mee te beginnen een definitie en een visie. En juist die ontbreken.